Γερμανικός τουρισμός: Ελλάδα και Αίγυπτος οι νικητές αυτό το καλοκαίρι

29-06-17 | ΑΓΟΡΕΣ

Eλλάδα και Αίγυπτος είναι οι νικήτριες στις κρατήσεις των Γερμανών για διακοπές αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με τους Γερμανούς τουρ οπερέτορ, με τη διαθεσιμότητα στα δημοφιλέστερα ελληνικά νησιά να χτυπά ήδη «κόκκινο». Επίσης, η Τουρκία επιστρέφει με απότομη αύξηση των κρατήσεων τελευταίας στιγμής.

Σύμφωνα με τον Thomas Cook Γερμανίας, το καλοκαίρι του 2017 θα είναι καλύτερο από το περυσινό με τον Alltours να αναμένει αύξηση 4,5% στις κρατήσεις των Γερμανών.

Ο νέος επικεφαλής της TUI Γερμανίας, Marek Andryszak, τονίζει ότι ο τουρ οπερέιτορ κερδίζει φέτος μερίδιο αγοράς σε σημαντικούς προορισμούς όπως η χώρα μας, η Ισπανία και η Πορτογαλία. Συγκεκριμένα, η αύξηση στην TUI για Ελλάδα είναι της τάξης του 20%. Σύμφωνα με την TUI έχει αυξηθεί το μερίδιό της στην αγορά κατά 23% φέτος.

Οι τουρ οπερέιτορ της Γερμανίας συμφωνούν ότι νικητές φέτος είναι η Ελλάδα, η Αίγυπτος, η  Κροατία και η Πορτογαλία και ήδη εμφανίζεται μειωμένη διαθεσιμότητα στους προορισμούς. Η Ελλάδα, και ειδικότερα η Κέρκυρα και η Κως, παρουσιάζει μικρά περιθώρια διαθεσιμότητας ξενοδοχείων σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Αντίθετα, η TUI αναφέρει ότι υπάρχει ακόμη διαθεσιμότητα σε όλους τους προορισμούς.

Παρά το μεγάλο κύμα κρατήσεων, οι μεσογειακοί προορισμοί εμφανίζονται πιο τσουχτεροί από πέρυσι. Σύμφωνα με τον διευθυντή του FTI, Ralph Schiller, μετά την έκρηξη του 2016 στις Βαλεαρίδες, τα Κανάρια και την ισπανική ενδοχώρα αλλά και τα ελληνικά νησιά, οι προορισμοί αυτοί φέτος είναι πιο ακριβοί.

Η αντίδραση που είχε μερίδα Γερμανών ήταν να στραφεί στην Αίγυπτο, την Τυνησία και την Τουρκία, οι οποίες προσφέρουν πολύ πιο ανταγωνιστικές τιμές. Ο Schauinsland-Reisen καταγράφει αύξηση 30% για Αίγυπτο, αυξάνοντας τις πτήσεις μέσα στο καλοκαίρι.

Η επιστροφή της Τουρκίας σηματοδοτείται από την απότομη αύξηση των κρατήσεων τελευταίας στιγμής, παρότι το επίπεδο τιμών είναι πολύ χαμηλό, για την Thomas Cook κατά 25-30% χαμηλότερα από την Ισπανία και την Ιταλία.

Την τάση κρατήσεων τελευταίας στιγμής για την Τουρκία επιβεβαιώνει ακόμη ο CEO Κεντρικής Ευρώπης του DER Touristik ενώ και σπεσιαλίστας της TUI, Bentour Reisen, επιβεβαιώνει επίσης. Ωστόσο η γενική εικόνα από τους τουρ οπερέιτορ δείχνει χαμηλό ακόμη επίπεδο κρατήσεων για τη χώρα.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων