Περισσότεροι Αμερικανοί τουρίστες το α' τρίμηνο στην Ευρώπη

28-06-17 | ΑΓΟΡΕΣ

Αυξημένες κατά 6,7% ήταν οι αφίξεις τουριστών από τη Βόρεια Αμερική στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του ετους σε σχέση με πέρυσι, ανεβάζοντας τις διεθνείς αφίξεις στην Ευρώπη κατά 3,5% από πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία από την έρευνα Air Travellers' Traffic Barometer των European Cities Marketing και ForwardKeys.

Η αγορά των ΗΠΑ έχει το πλεονέκτημα της ευνοϊκής ισοτιμίας του δολαρίου με το ευρώ και τη λίρα. Ασία και Ωκεανία αύξησαν το αριθμό επιβατών, κυρίως χάρη στους Κινέζους, τους Ιάπωνες και τους Ινδούς. Η κεντρική και νότια Αμερική παρουσίασε σημαντική βελτίωση χάρη στη συμβολή των αγορών της Βραζιλίας, της Αργεντινής και της Κολομβίας, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 70% της περιοχής.

Εν τω μεταξύ, οι ενδο-ευρωπαϊκές ροές ταξιδιωτών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 60% του συνόλου αφίξεων στην Ευρώπη, παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι με σημάδια αύξησης.

Σε επίπεδο κρατήσεων, καταγράφεται σημαντική αυξηση του αριθμού αφίξεων στην Ευρώπη κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017, εξαιτίας κυρίως του Πάσχα που φέτος ήταν τον Απρίλιο αντί για το Μάρτιο πέρυσι. Έτσι, οι ροές από τη βόρεια Αμερική το δεύτερο τρίμηνο ανέβηκαν στο 26% των κρατήσεων στην Ευρώπη, έναντι μεριδίου 16% το πρώτο τρίμηνο. Η κεντρική και νότια Αμερική συνεχίζουν με ισχυρές κρατήσεις, ενώ και η Μέση Ανατολή αύξησε τις αφίξεις κατά 14,7% σε σχέση με πέρυσι.

Κάθε ευρωπαϊκή πόλη που βρίσκεται στους 10 κορυφαίους προορισμούς ταξιδιωτών μακρινών αποστάσεων, εκτός από την Κωνσταντινούπολη, αναμένεται να αυξήσει τις αφίξεις σε διψήφιο ποσοστό το δεύτερο τρίμηνο. Οι γερμανικοί προορισμοί ωστόσο έπεσαν στην κατάταξη και το Μόναχο αντικατέστησε η Λισαβόνα.

Οι νοτιο-ευρωπαϊκοί προορισμοί όπως η Λισαβόνα και η Μαδρίτη, είχαν πολύ καλες επιδόσεις, ενώ το Λονδίνο παρουσιάζει εκπληκτική ανάπτυξη κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017 εξαιτίας της ευνοϊκής ισοτιμίας.

Photo Source: Wikimedia Commons Copyright: CGP Grey License: CC-BY-SA

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»