Γερμανικός τουρισμός: Υποτονική η ζήτηση για Ελλάδα το Μάιο

14-06-17 | ΑΓΟΡΕΣ

Yποχώρηση της ζήτησης για Ελλάδα στα οργανωμενα πακέτα διακοπών από τη Γερμανία, μετά από πολλούς μήνες ισχυρής αύξησης, δείχνουν τα νέα στοιχεία αεροδρομίων που δημοσιοποίησε η γερμανική πλατφόρμα κρατήσεων Traveltainment για το Μάιο.

Συγκεκριμένα, το Ηράκλειο παρουσίασε αύξηση μόλις 6%, έναντι 8% τον Απρίλιο και 30% το πρώτο 3μηνο του 2017. Η Ρόδος είχε μείωση 2% και η Κως 8%. 

Αντίθετα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Traveltainment, αδιαμφισβήτητος νικητής του Μαϊου ήταν το αεροδρόμιο Ουργκάντα της Αιγύπτου με αύξηση 102% σε σχέση με το Μάιο του 2016. Η τάση αυτή ακολουθεί μια ισχυρά ανοδική πορεία από την αρχή της χρονιάς, η οποία έχει υπερκαλύψει τις περυσινές απώλειες της αντίστοιχης περιόδου, σηματοδοτώντας την ανάκαμψη της Ερυθράς Θάλασσας στη γερμανική αγορά.

Τα Κανάρια της Ισπανίας είχαν επίσης ισχυρή ζήτηση το  Μάιο με διψήφια ανάπτυξη και στα 3 μεγάλα νησιά, αντισταθμίζοντας τους μήνες χαμηλής ζήτησης. Το Las Palmas και η Φουερτεβεντούρα είχαν αύξηση 17% ενώ η νότια Τενερίφη +13%. Η Palma είχε επίσης αύξηση 14%, μετά από έναν τετράμηνο πωλήσεων σε «χαμηλές πτήσεις» για το αεροδρόμιο της Μαγιόρκα.

Η Αττάλεια συγκράτησε τις απώλειες σε μόλις 5%, σημειώνοντας την πρώτη ελπιδοφόρα επίδοση της τουρκικής ριβιέρας, μετά από μήνες μεγάλης μείωσης πωλήσεων. Οι κρατήσεις ωστόσο παραμένουν σε επίπεδα υπό του 2016 όταν οι μειώσεις, για το σύνολο της χρονιάς, έφθαναν το 30%.

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour