2 εκατ. Βρετανοί θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό το Πάσχα

13-04-17 | ΑΓΟΡΕΣ

H Iσπανία είναι ο απόλυτος προορισμός των Βρετανών για αυτό το Πάσχα, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που συγκέντρωσε η ένωση βρετανών τουρ οπερέιτορ, ΑΒΤΑ, από τις κρατήσεις για το Σαββατοκύριακό 14-17 Απριλίου.

2 εκατ. τουρίστες από το Ην. Βασίλειο πρόκειται να ταξιδέψουν το Πάσχα σε προορισμούς του εξωτερικού, με την Μ. Παρασκευή να είναι η ημέρα με τη μεγαλύτερη κίνηση ταξιδιωτών. 

Στους αγαπημένους προορισμούς των Βρετανών, μετά την Ισπανία, είναι η Κόστα ντε Σολ και τα Κανάρια, ενώ μεγάλο ρεύμα θα κατευθυνθεί προς το Algarve της Πορτογαλίας και στη νότια Τουρκία.

Πέραν αυτών, μεγάλη ζήτηση παρατηρείται και για τη Φλόριντα, την Κούβα, το Κέιπ Βέρντε, τη Δομινικανή Δημοκρατία, τη Τζαμάικα και την Ταϋλάνδη.

Σε επίπεδο πόλεων, Παρίσι, Ρώμη, Βαρκελώνη και  Νέα Υόρκη είναι στις top επιλογές των Βρετανών ενώ ένα μέρος τους κατευθύνεται σε χιονοδρομικά κέντρα σε μεγάλα υψόμετρα.

425.000 ταξιδιώτες θα αναχωρήσουν αεροπορικώς από το Χίθροου, 250.000 από το Γκάτουικ, 153.000 από το Στάστεντ και 87.000 από το Λιούτον. 

Στα περιφερειακά αεροδρόμια, 150.000 επιβάτες καταγράφονται στις αναχωρήσεις από το Μάντσεστερ, 70.000 από το Μπέρμιγχαμ, 50.000 από το Μπρίστολ και περισσότεροι από 100.000 από τα αεροδρόμια της Σκωτίας.

διαβάστε ακόμα

Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ
Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.
Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού