Ρωσικός τουρισμός: 40% περισσότερα ξόδεψαν πέρυσι οι Ρώσοι στα ταξίδια τους

17-03-17 | ΑΓΟΡΕΣ

Aύξηση 40% καταγράφεται στις ταξιδιωτικές δαπάνες των Ρώσων το 2016, παρά τη μείωση του αριθμού των ταξιδιωτών, σύμφωνα με έρευνα της Ipsos Comcon που παρουσιάσθηκε στην έκθεση MITT 2017.

Το εύρημα αυτό αποδεικνύει ότι το luxury κομμάτi των ταξιδιωτών από τη Ρωσία έμεινε αλώβητο από την πτώση του εξερχόμενου τουρισμού τα τελευταία χρόνια, σε αντίθεση με τους Ρώσους με χαμηλά εισοδήματα, που έμειναν στη χώρα τους.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι διακοπές που σχετίζονται με resort, αξιοθέατα και σκι υπέστησαν μεγάλες απώλειες το 2016, παρότι η μείωση των ταξιδίων για σκι στο εξωτερικό αποδίδεται στο ότι η Ρωσία έχει αποκτήσει τα δικά της χιονοδρομικά κέντρα διεθνών προδιαγραφών όπως το Σότσι.

Αντίθετα, ανάπτυξη (5%) παρουσίασαν τα ταξίδια επισκέψεων σε φίλους και συγγενείς που διαμένουν στο εξωτερικό.

Σε εθνικό επίπεδο, η Ευρώπη συνεχίζει να αντλεί το μισό του εξερχόμενου τουρισμού (51%), η Ασία λαμβάνει το 35% και η Αφρική το 18%. Όλες οι περιοχές είχαν απώλειες στον εξερχόμενο τουρισμό το 2016, όμως αυτό αντισταθμίστηκε από τις αυξημένες δαπάνες.

Σχεδόν όλοι οι Ρώσοι που επισκέπτονται την Ταϋλάνδη προέρχονται από το Ομοσπονδιακό Διαμέρισμα Βόλγα και ανατολικότερα, ενώ το 90% των εξερχόμενων τουριστών από την Αγία Πετρούπολη προτιμά τη Φινλανδία.

Πολύ ενθαρρυντικές οι προοπτικές για το 2017

Για το 2017, η ανάκαμψη του ρουβλίου και της ρωσικής οικονομίας, οι τιμές πετρελαίου και οι προοπτικές για το τέλος της ύφεσης το 2017, ανεβάζουν τα βαλάντια των Ρώσων τουριστών. Το 36% των ερωτηθέντων, 4% περισσότεροι σε σχέση με το 2015, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο εισοδηματικό επίπεδο που συνήθως ταξιδεύει.

Ακόμη και αρκετοί Ρώσοι στα χαμηλά εισοδηματικά επίπεδα, που πέρυσι δεν ταξίδεψαν, έχουν φέτος αυξημένο ενδιαφέρον για διακοπές στο εξωτερικό.

 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ