Γερμανικός τουρισμός: Στα περυσινά επίπεδα οι πωλήσεις τον Φεβρουάριο

16-03-17 | ΑΓΟΡΕΣ

Aύξηση 1% κατέγραψαν τα γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία τον Φεβρουάριο, με τις πωλήσεις για το καλοκαίρι να βρίσκονται στα περυσινά επίπεδα, αποκαλύπτει η μηνιαία έρευνα της GfK.

Οι κρατήσεις δεν πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τις προσδοκίες για τον Φεβρουάριο, παρά τις θετικές προβλέψεις που έκαναν τουρ οπερέιτορ και αναλυτές της αγορές στην ΙΤΒ. Το Ιανουάριο οι πωλήσεις ήταν επίσης απογοητευτικές.

Σύμφωνα με την έρευνα της GfK που διενεργήθηκε σε δείγμα 1.500 γερμανικών ταξιδιωτικών γραφείων, η μικρή αύξηση του Φεβρουαρίου οφείλεται στις χειμερινές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, οι οποίες ήταν αυξημένες κατά 7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. 

Συνολικά οι πωλήσεις μέχρι στιγμής για τον χειμώνα του 2016/17 παρουσιάζουν μείωση 3% σε σχέση με πέρυσι.

Τον Φεβρουάριο, οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2017 ήταν σταθερές χωρίς σημάδια ανάπτυξης, ακριβώς όπως συνέβη και τον Ιανουάριο, τους 2 μήνες δηλαδή κατά τους οποίους παραδοσιακά κορυφώνονται οι κρατήσεις για το καλοκαίρι.

Η σωρευτική ανάπτυξη για το καλοκαίρι του 2017 μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου, μειώθηκε σε 4,5% έναντι 5,6% που βρισκόταν μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, χάρη στις ισχυρές πρώιμες κρατήσεις του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου. 

Ωστόσο, εφόσον οι κρατήσεις για το καλοκαίρι ήταν μειωμένες κατά 8% την ίδια εποχή πέρυσι, οι συνολικές πωλήσεις για το καλοκαίρι εξακολουθούν να βρίσκονται 3% κάτω σε σχέση με τα υψηλά επίπεδα του 2015.

Όσον αφορά τις κρατήσεις ανά μήνα για το καλοκαίρι του 2017, ο Ιούνιος παρουσιάζει αύξηση 23% στις κρατήσεις, κυρίως λόγω των ανοιξιάτικων διακοπών που αργούν φέτος και ο Μάιος είναι μειωμένος κατά 9% εξαιτίας της ίδιας συγκυρίας.

Ιούλιος και Σεπτέμβριος παρουσιάζουν αύξηση 9% μέχρι στιγμής, ενώ ο Αύγουστος είναι στα περυσινά επίπεδα.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι