Η ισχυρή ζήτηση ανεβάζει τις τιμές στην Κροατία

16-03-17 | ΑΓΟΡΕΣ

Σημαντική αύξηση καταγράφεται στις τιμές ξενοδοχείων της Κροατίας το περασμένο 2μηνο, λογω της ισχυρής ζήτησης από γερμανούς ταξιδιώτες, σύμφωνα με στοιχεία διαδικτυακών αναζητήσεων διακοπών που συνοψίζονται στο πιο πρόσφατο δελτίο της Hotelometer του fvw.

Ειδικότερα, η μέση τιμή ανά αναζήτηση κράτησης για Κροατία βρίσκεται αυτή τη στιγμή 50% επάνω σε σχέση με την Τουρκία, ακόμη κι αν κατά μέσο όρο τα ξενοδοχεία της Τουρκίας είναι υψηλότερης κατηγορίας αστέρων, σύμφωνα με τα στοιχεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις 2 τελευταίες εβδομάδες του 2μήνου, το ξενοδοχείο που είχε τη μεγαλύτερη μέση τιμή στην Κροατία, το 4άστερο Sentido Bluesun Berulia στην Makarska Riviera, είχε μέση τιμή 1.454 ευρώ, δηλαδή στα ίδια επίπεδα με τα δημοφιλέστερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα. Οι τιμές δωματίου στο ίδιο ξενοδοχείο το αμέσως προηγούμενο 15νθήμερο ήταν 1.283 ευρώ.

Tα δημοφιλέστερα ξενοδοχεία για τους Γερμανούς στην Κροατία βρίσκονται σε πολλές περιοχές κατά μήκος της μακριάς ακτογραμμής της, μεταξύ Σπλιτ και Μακάρσκα (Lokva Rogoznica, Tucepi, Brela, Slano, Cavtat, Bol, Supetar).

Η έρευνα της Hotelometer βασίζεται σε αναζητήσεις ξενοδοχειακών κρατήσεων και όχι σε κρατήσεις, και ως εκ τούτου, μπορεί να θεωρηθεί ως βαρόμετρο ζήτησης για συγκεκριμένα ξενοδοχεία και για προορισμούς.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ