Π.Ευσταθίου: Πτήσεις από 18 πόλεις της Ρωσίας προς Ελλάδα φέτος

15-03-17 | ΑΓΟΡΕΣ

Από 18 πόλεις της Ρωσίας θα υπάρχουν αυτό το καλοκαίρι πτήσεις προς ελληνικούς προορισμούς, όπως δήλωσε σήμερα Τετάρτη 15 Μαρτίου σε συνέντευξη Τύπου, ενόψει της έκθεσης ΜΙΤΤ, ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΟΤ στη Μόσχα κ.Πολύκαρπος Ευσταθίου.

Απευθείας πτήσεις θα υπάρχουν προς Αθήνα, Κρήτη, Κω, Ρόδο, Ζάκυνθο, Κέρκυρα και σύντομα θα ξεκινήσουν πτήσεις από την Αγία Πετρούπολη προς το αεροδρόμιο της Καβάλας, που θα εξυπητούν και τις περιοχές από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Χαλκιδική, όπως είπε.

Ο κ.Ευσταθίου είπε ότι το περασμένο έτος ήταν θετικό για την Ελλάδα στη ρωσική αγορά, καθώς η χώρα μας υποδέχθηκε περισσότερους από 850.000 Ρώσους, έναντι 550.000 το 2015, με ιδιαίτερα σημαντικό στοιχίο ότι ήραθν Ρώσοι τουρίστες και κατά την εκτός αιχμής σεζόν- ακόμα και το Νοέμβριο.

Ο διευθυντής του ΕΟΤ Ρωσίας εξέφρασε την άποψη ότι η αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα δεν σχετίζεται με το κλείσιμο της Τουρκίας, αναφέροντας ότι το 2013-14 που η Τουρκία δέχθηκε περίπου 4 εκατ. Ρώσους, και η Ελλάδα είχε επίσης πολύ καλή θέση στις αφίξεις Ρώσων, "Είναι λάθος", είπε ο κ.Ευσταθίου, "να συγκρίνεται το ελληνικό τουριστικό προϊόν με αυτό της Τουρκίας.

«Η Τουρκία και η Ελλάδα παρέχουν διακοπές στη θάλασσα, αλλά η Ελλάδα προσφέρει πολλές άλλες δυνατότητες - αυτές είναι η ιστορία, οι παραδόσεις, η γαστρονομία, οι θρησκευτικές περιηγήσεις, τα 2.000 νησιά... Είναι επίσης σημαντικό το ζήτημα της ασφάλειας", τόνισε ο κ.Ευσταθίου.

 

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google