Ρωσικός τουρισμός: Ελλάδα και Κύπρος στις top αναζητήσεις τον Φεβρουάριο

10-03-17 | ΑΓΟΡΕΣ

Στην 4η θέση των πιο περιζήτητων προορισμών στη Ρωσία όπως καταγράφηκαν στις αναζητήσεις Φεβρουαρίου στη ρωσική πλατφόρμα ταξιδιωτικών κρατήσεων Yandex, βρίσκεται η Ελλάδα, ενώ στην 5η θέση ήταν η Κύπρος.

Πρώτη στις αναζητήσεις ήταν η Τουρκία (10,5% επί του συνόλου των αναζητήσεων), το ενδιαφέρον για την οποία περιόρισε τις αναζητήσεις για ταξίδια στο εσωτερικό της Ρωσίας, και ακολούθησαν η Ταϋλάνδη (9,7%) και η Αίγυπτος (7,4%). Στην 5η θέση βρέθηκε η Κύπρος (4,6%) και το top10 συμπλήρωσαν η Ιταλία (4,4%), το Βιετνάμ (4,4%), η Ινδία (Γκόα, 4,4%), η Ισπανία (3,6%) και η Κίνα (3%).

Οι αναζητήσεις για τη χώρα μας τον Φεβρουάριο παρουσίασαν αύξηση 79,4% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2016 καταλαμβάνοντας μερίδιο 5,3% επί του συνόλου των αναζητήσεων.

Το κόστος για διακοπές 7 διανυκτερεύσεων στην Ελλάδα για 2 άτομα τον Φεβρουάριο ξεκινούσε από 40.000 ρούβλια και 87.500 ρούβλια για διαμονή μιας εβδομάδας.

Οι προορισμοί που συγκέντρωσαν τις περισσότερες αναζητήσεις στη χώρα μας ήταν η Κρήτη (αύξηση 18,7% σε σχέση με τον Ιανουάριο), η Ρόδο (αύξηση 20,7%) και η Κέρκυρα (30,5%). Οι περισσότεροι Ρώσοι αναζήτησαν διακοπές στο πρότυπο all inclusive συμπεριλαμβανομένης διατροφής.

Η χώρα μας παρουσιάζει ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον από κατοίκους της Μόσχας, της Αγ. Πετρούπολης και του Λένινγκραντ. Οι περισσότερες αναζητήσεις για Ελλάδα έγιναν σε πακέτα διακοπών των τουρ οπερέιτορ Biblio Globus και Mouzenidis Travel.

Οι χρήστες της πλατφόρμας Yandex πραγματοποίησαν 6 εκατ. αναζητήσεις, 5,7% περισσότερες σε σχέση με τον Ιανουάριο.

H Kύπρος

Αμέσως μετά την Ελλάδα, στην 5η θέση των αναζητήσεων τον Φεβρουάριο ήταν η Κύπρος, με τη δημοτικότητά της να αυξάνεται κατά 28,2% λεναντι του Φεβρουαρίου. Από το περασμένο έτος, η ζήτηση για τα θέρετρα της Κύπρου αυξήθηκε κατά 88,2%.

Τον τελευταίο μήνα του χειμώνα οι ταξιδιωτικοί πράκτορες προσφέρουν ελκυστικές τιμές για διακοπές στην Κύπρο, με ένα εβδομαδιαίο πακέτο για δύο να πωλείται από 28 000 ρούβλια. Η μέση τιμή, πάντως, για πακέτα 7 ημερών για 2 άτομα ήταν 88 000 ρούβλια. Πιο δημοφιλές θέρετρο παρέμεινε η Αγία Νάπα (αύξηση κατά 51% των ερωτημάτων σε σχέση με τον Ιανουάριο).

Οι περισσότερο ενδιαφερόμενοι για την Κύπρο ήταν κάτοικοι από τη Μόσχα, Αγία Πετρούπολη και Λένινγκραντ, ενώ δημοφιλέστερος τουρ οπερέιτορ ήταν τον Φεβρουάριο o Biblio Globus.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι