Aμερικανικός τουρισμός: H Eυρώπη κορυφαίος προορισμός στα ταξίδια εξωτερικού

02-03-17 | ΑΓΟΡΕΣ

Προβάδισμα στους διακινηθέντες επιβάτες στις αερομεταφορές από και προς τις ΗΠΑ διατήρησε το 2016 η Ευρώπη σε σύγκριση τις υπόλοιπες περιοχές του κόσμου, παρουσιάζοντας αύξηση 5,3% σε σχέση με το 2015.

Το μερίδιο των ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ που επισκέφθηκαν την Ευρώπη το 2016 ανήλθε σε 28% (62 εκατ. επιβάτες), έναντι 15% της Ασίας, 10% της Καραϊβικής, 7% της  Ν. Αμερικής και 5% της Κεντρικής.

Σύμφωνα με το Τμήμα Τουρισμού της Υπηρεσίας Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ, η συνολική διακίνηση επιβατών από και προς τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αυξήθηκε κατά 7% τον Δεκέμβριο και 6% το 2016. Η συνολική αεροπορική κίνηση για το 2016 από και προς τις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στα 220,8 εκατ. επιβάτες.

Ωστόσο, η αεροπορική κίνηση προς υπερπόντιους προορισμούς διαμορφώθηκε στα 163,6 εκ. επιβάτες, εκ των οποίων τα 73 εκ. ήταν Αμερικανοί πολίτες.

Οι Αμερικανοί πολίτες στις αερομεταφορές (73 εκ.) αυξήθηκαν τη φετινή χρονιά κατά 6%, αποτελώντας το 45% της αεροπορικής ταξιδιωτικής κίνησης προς/από υπερπόντιους προορισμούς.

Τα 10 κορυφαία αεροδρόμια εξωτερικού

Τέσσερα ευρωπαϊκά αεροδρόμια βρίσκονται μεταξύ των κορυφαίων που είχαν τη μεγαλύτερη αεροπορική κίνηση από και προς τις ΗΠΑ το 2016.

Το αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο βρίσκεται στην πρώτη θέση με 14 εκατ. επιβάτες από και προς τις ΗΠΑ και ακολουθούν το Τορόντο (13,28 εκτ. επιβάτες), το Τόκιο (9,7 εκατ. επιβάτες) και το Κανκούν (8,9 εκατ. επιβάτες).

Τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά αεροδρόμια ήταν το Σαρλ Ντε Γκολ στο Παρίσι (7 εκατ. επιβάτες), η Φρανκφούρτη (6,8 εκατ. επιβάτες) και το Άμστερνταμ (5 εκατ. επιβάτες).

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»