Μεγαλύτερες ταξιδιωτικές δαπάνες από τους Βρετανούς άνω των 50

01-03-17 | ΑΓΟΡΕΣ

Λιγότεροι από το ένα τρίτο των Βρετανών τουριστών ηλικίας άνω των 50 ετών χρησιμοποιούν τουριστικό πράκτορα για κράτηση διακοπών, με μόλις το 15% να κάνει επίσκεψη σε τουριστικό γραφείο, σύμφωνα με έρευνα της Silver Travel Advisor. Οι τουρίστες αυτοί αυξάνουν τις ταξιδιωτικές δαπάνες, τον αριθμό ταξιδίων, εκδηλώνουν την επιθυμία για ταξίδια μέχρι τα 80 έτη και αναζητούν διακοπές περιπέτειας περισσότερο από ποτέ.

Βάσει της ανάλυσης στοιχείων από 500 ερωτηθέντες άνω των 50 ετών, εκ των οποίων το 80% ήταν άνω των 60, περισσότεροι από τους μισούς (56%) από τους μεγάλους σε ηλικία ταξιδιώτες προτιμούν να απευθύνονται κατευθείαν σε τουρ οπερέιτορ, από τους οποίους το 40% κάνουν κράτηση διαδικτυακά, ενώ το 16% προτιμά το τηλέφωνο.

Σε τουριστικό πράκτορα καταφεύγει μόνο το 30% όσων κάνουν κράτηση με το 15% να απευθύνεται σε τουριστικό γραφείο και άλλο ένα 15% να επικοινωνεί τηλεφωνικά ή διαδικτυακά.

Υιοθετούν γρηγορότερα τις νέες τεχνολογίες σε σχέση με κάθε άλλο ηλικιακό γκρουπ ταξιδιωτών, ειδικά τα social media (το 70% της αγοράς αυτής διαθέτει προσφίλ στο Facebook).

Μεγαλύτερες ταξιδιωτικές δαπάνες

Το 70% των ταξιδιωτών αυτών κάνει 3 ή περισσότερες διακοπές ανά έτος, ενώ το 20% τουλάχιστον 5.

Οι μισοί σχεδόν επενδύουν στις εμπειρίες, δαπανώντας περισσότερες από 3.000 λίρες ανά άτομο κάθε χρονιά στις διακοπές, με το 24% να δαπανά πάνω από 5.000 λίρες, δηλαδή 22% περισσότερα σε σχέση με πέρυσι.

Το 74% κάνει περισσότερες διακοπές σε σχέση με την προηγούμενη ζωή του, ενώ περισσότεροι από το 40% αναφέρουν ότι τώρα αναζητούν περισσότερο την περιπέτεια σε σχέση με νεότερες ηλικίες.

Το 57% επηρεάστηκε στην κράτηση διακοπών από τις δραστηριότητες και ο σημαντικότερος παράγοντας για την επιλογή ήταν η πεζοπορία (31%), η μουσική (17%), η μαγειρική (12%) και η γιόγκα/πιλάτες (11%).

Περισσότεροι από το 80% των Βρετανών ηλικίας ανω των 50 πιστεύουν ότι θα ταξιδεύουν μέχρι τουλάχιστον τα 75 τους χρόνια, και τα 3 τέταρτα νιώθουν νεότεροι από την πραγματική τους ηλικία.

Η αγορά αυτή αντιπροσωπεύει το 76% του πλούτου στο Ην. Βασίλειο, με το 68% των ατόμων άνω των 55 ετών να αυτοχαρακτηρίζονται εύρωστοι οικονομικά και με περισσότερους από έναν στους 10 συνταξιούχους να διαθέτουν αποταμιεύσεις που ξεπερνούν το 1 εκατ. λίρες.

Μάλιστα, τα 2 τρία επιμένουν ότι δεν θα πρέπει να θεωρούνται μεγάλοι μέχρι τα 80 έτη.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο