Ευρωπαϊκός τουρισμός: Αύξηση της ζήτησης από μακρινές αγορές το 2017

23-02-17 | ΑΓΟΡΕΣ

Πιο πρόθυμοι από πέρυσι να ταξιδέψουν στην Ευρώπη αυτή την Άνοιξη παρουσιάζονται Ιάπωνες και Κινέζοι, σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού, ETC, σχετικά με τους επισκέπτες από τις μακρινές αγορές.

Σημάδια αισιοδοξίας διαφαίνονται και στη ρωσική αγορά, όμως αβεβαιότητα επικρατεί για τους ταξιδιώτες από τη Βραζιλία.

Για την ερχόμενη Άνοιξη, η Γαλλία φαίνεται να έχει αυξημένη ζήτηση από την Κίνα (63%), την Αμερική (40%) και την Ιαπωνία (39%) εάν η κατάσταση με την ασφάλεια ομαλοποιηθεί. Σημαντική αύξηση της ζήτησης παρατηρείται επίσης στην Ιταλία και την Πορτογαλία.

Περισσότεροι από το 60% των κινέζων, βραζιλιάνων και αμερικανών τουριστών οι οποίοι σκοπεύουν να επισκεφθούν την Ευρώπη αυτή την Άνοιξη, θα έρθουν για πρώτη φορά, ενώ σχεδόν 3 στους 4 Ιάπωνες και Ρώσους έχουν ταξιδέψει στην Ευρώπη στο παρελθόν και σκοπεύουν να επιστρέψουν το 2017.

Το 39% των ερωτηθέντων που σκοπεύουν να επισκεφθούν την Ευρώπη αυτή την Άνοιξη, θα το κάνουν με τον/τη σύντροφό τους. Οι Ιάπωνες τείνουν να απολαμβάνουν τις διακοπές στην Ευρώπη ταξιδεύοντας μόνοι. Αντίθετα, Κινέζοι (6%), Βραζιλιάνοι (12%) και Ρώσοι (13%) δεν προτιμούν τα μοναχικά ταξίδια στην Ευρώπη.

Το ενδιαφέρον των Αμερικανών για ταξίδια στην Ευρώπη αυτή την Άνοιξη είναι αυξημένο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι, ενώ λιγότεροι από το 25% των Γιαπωνέζων σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη το επόμενο 12μηνο.

Ετήσια αύξηση 2% παρουσίασαν οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις στην Ευρώπη την περίοδο Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2016, σύμφωνα με το Βαρόμετρο. ΗΠΑ και Κίνα είχαν τη μεγαλύτερη στο σύνολο των διεθνών τουριστικών αφίξεων. 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων