Γερμανικός τουρισμός: Ανακόπηκε η "ορμή" κρατήσεων τον Ιανουάριο

16-02-17 | ΑΓΟΡΕΣ

Aνεκόπη η αύξηση των ταξιδιωτικών κρατήσεων από Γερμανούς τον Ιανουάριο, μήνα που παραδοσιακά κορυφώνονται οι πωλήσεις για τη θερινή σεζόν, έπειτα από τις ισχυρές προκρατήσεις το Νοέμβριο και Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με έρευνα της GfK σε 1.500 τουριστικά γραφεία της χώρας, τα γερμανικά τουριστικά πρακτορεία είχαν μείωση 1% στα έσοδα τον Ιανουάριο, ενώ οι κρατήσεις κυμάνθηκαν στα περυσινά επίπεδα, που ήταν ήδη χαμηλά λόγω μείωσης 12%.

Οι πωλήσεις για το καλοκαίρι του 2017 στη Γερμανική αγορά μέχρι αυτή τη στιγμή σωρευτικά βρίσκονται 6% επάνω σε σχέση με πέρυσι.

Η τουριστική χρονιά 2016/17 εμφανίζει μικρή αύξηση πωλήσεων της τάξης του 1%, με ανάπτυξη 6% το καλοκαίρι η οποία αντιστάθμισε τη μείωση 4% στις χειμερινές πωλήσεις.

Τα στοιχεία της GfK έρχονται σε αντιδιαστολή με τα στοιχεία της TATS, η οποία καταγράφει για τον Ιανουάριο αύξηση 5% στις πρώιμες κρατήσεις μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 και σωρευτική ανάπτυξη 6,8%. Ωστόσο τα στοιχεία της TATS προέρχονται από τουριστικά γραφεία, OTA και το σύστημα κρατήσεων της.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι