Ρωσικός τουρισμός: Εκτόξευση των αναζητήσεων για Ελλάδα και Κύπρο

13-02-17 | ΑΓΟΡΕΣ

Κατά 65,9% ήταν αυξημένες οι αναζητήσεις καλοκαιρινών διακοπών που πραγματοποίσαν οι Ρώσοι στην πλατφόρμα Sletat.ru για Ελληνικούς προορισμούς τον Ιανουάριο του 2017 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016.

Σύμφωνα με στοιχεία της ρωσικής ταξιδιωτικής πλατφόρμας, το μερίδιο των χρηστών που αναζήτησαν ελληνικούς προορισμούς στο σύνολο των χρηστών της πλατφόρμας ανήλθε σε 5,2%, παρουσιάζοντας αλματώδη αύξηση 127,4% σε σχέση με τις αναζητήσεις το Δεκέμβριο.

Αξιοσημείωτη αύξηση σε σχέση με τις αναζητήσεις τον Ιανουάριο του 2016, καταγράφεται στους προορισμούς της Βουλγαρίας, της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Κύπρου.

Οι διακοπές στην Κύπρο προσέλκυσαν το 5,1% των χρηστών της πλατφόρμας, 112% περισσότερων από τον Ιανουάριο του 2017. Η Κύπρος βρίσκεται στην 6η θέση της κατάταξης με τις δημοφιλέστερες χώρες στη Ρωσία για διακοπές.

Αύξηση 20,5% από πέρυσι παρουσίασαν και οι αναζητήσεις για προορισμούς της Ισπανίας, η οποία διαθέτει μερίδιο 4% επί του συνόλου των χρηστών. 

Οι Ρώσοι που πραγματοποίησαν αναζητήσεις για καλοκαιρινές διακοπές στην Ευρώπη τον Ιανουάριο, ήταν 72,2% περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι, και αντιπροσώπευσαν το 25,6% των χρηστών της πλατφόρμας.

διαβάστε ακόμα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες
Νέες Σ.Σ.Ε. στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των Χανίων
Indie Playground Festival vol.2 | 1 & 2 Ιουνίου | Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους