Ισπανία: Η ζήτηση εκτοξεύει τις τιμές- πιθανές αυξήσεις και στην Ελλάδα

10-02-17 | ΑΓΟΡΕΣ

Αύξηση του κόστους διακοπών στην Ισπανία, που μπορεί να φτάσει έως 15% σε σχέση με πέρυσι, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι Βρετανοί τουρίστες που θα επιλέξουν φέτος τη χώρα για τις διακοπές τους, ως αποτέλεσμα της αυξημένης ζήτησης που καταγράφει ο προορισμός και φέτος.

Αντίστοιχη τάση ενδέχεται να παρατηρηθεί και σε ξενοδοχεία άλλων χωρών που θεωρούνται ασφαλείς, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην Daily Mail ο διευθύνων σύμβουλος της ιστοσελίδας κρατήσεων Travelzoo, Joel Brandon-Bravo. Στις χώρες αυτές ανήκει και η Ελλάδα.

«Η αναμενόμενη αύξηση των τιμών δεν αφορά αποκλειστικά την Ισπανία, και οι τουρίστες είναι πιθανό να δουν αυξήσεις και στην Πορτογαλία, την Ελλάδα και την Ιταλία. Παρατηρήσαμε αυξήσεις στις τιμές της Ισπανίας το 2016 μετά τη μετακίνηση της ζήτησης από την Αίγυπτο, την Τυνησία και την Τουρκία προς δημοφιλείς προορισμούς της δυτικής Ευρώπης, όπως η Ιταλία, η Ελλάδα και η Ισπανία. Οι ξενοδόχοι κεφαλαιοποίησαν την αύξηση της ζήτησης, όχι απλώς το Ην. Βασίλειο αλλά και από όλη την Ευρώπη και τη Ρωσία», τόνισε.

Φέτος, όπως εξήγησε, γίνεται το ίδιο πράγμα, και οι αυξήσεις όσο αφορά τα ξενοδοχεία της Ισπανίας θα κυμανθούν από 5 έως 15%. Η Thomas Cook καταγράφει αύξηση 9%.

Οι ξενοδόχοι της Ισπανίας, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η χώρα τους θεωρείται ασφαλής προορισμός για άλλη μια χρονιά φέτος, ανεβάζουν τις τιμές, με αποτέλεσμα ένα πακέτο διακοπών που πέρυσι κόστιζε σε μια οικογένεια Βρετανών 3.000 λίρες, φέτος να ακριβαίνει τουλάχιστον κατά 200-300 λίρες.

Αυτό επισημαίνουν ειδικοί της τουριστικής αγοράς, καθώς και οι ταξιδιωτικοί οργανισμοί Τhomas Cook και Travelzoo. Οι τιμές των ξενοδοχείων, όπως εκτιμούν, θα είναι φέτος υψηλότερες εξαιτίας της πτώσης της λίρας και της αύξησης της τιμής πετρελαίου και καυσίμων. Επιπλέον, σύμφωνα με την Thomas Cook, ο συνδυασμός της αύξησης των τιμών στα ξενοδοχεία και της αυξημένης χωρητικότητας πτήσεων ενέτεινε τον ανταγωνισμό για τα ισπανικά νησιά. 

διαβάστε ακόμα

Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;
Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων
Ελληνικός τουρισμός 2023 | 5 Περιφέρειες είχαν το 90,5% των εισπράξεων και το 84% των επισκέψεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες