Γερμανικός Τουρισμός: Ισχυρές κρατήσεις στη Μεσόγειο

09-02-17 | ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρή ζήτηση για τους περισσότερους προορισμούς της Μεσογείου, ανάμεσα στους οποίους είναι και η Ελλάδα, καταγράφουν οι γερμανοί τουρ οπερειτορ, εκφράζοντας ωστόσο τις ανησυχίες τους για πιθανές περικοπές στις πτήσεις προς Τουρκία εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης που παρουσιάζει.

Οι τουρ οπερέιτορ επιβεβαιώνουν τις ενδείξεις για αύξηση των κρατήσεων στην Ισπανία και την Ελλάδα, καθώς και για επιστροφή της Αιγύπτου, όμως ανησυχούν ότι οι αερομεταφορείς μπορεί να αφαιρέσουν θέσεις από την Τουρκία, προλαμβάνοντας πιθανή ανάκαμψη της χώρας το επόμενο διάστημα.

Η TUI Γερμανίας καταγράφει αύξηση 41% στις πωλήσεις για Ελλάδα και διψήφια ποσοστά ανάπτυξης για Κανάρια, ισπανική ενδοχώρα, Ιταλία και Κροατία. Η TUIfly θα συνεχίσει τις πτήσεις προς Ουργκάντα με εβδομαδιαίες πτήσεις από 4 αεροδρόμια, σηματοδοτώντας την επιστροφή της Αιγύπτου.

Η Thomas Cook Γερμανίας καταγράφει αύξηση για Ισπανία, με την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Κροατία να ακολουθούν.

Η DER Touristik πρόσφατα επιβεβαίωσε αντίστοιχες τάσεις με τις κρατήσεις για Ελλάδα να έχουν διπλασιαστεί, την Αίγυπτο να επιστρέφει και την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία να παραμένουν δημοφιλείς.

Η FTI, με περισσότερες από 30.000 κρατήσεις στις 31 Ιανουαρίου, την ημέρα με τις καλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών για τον οργανισμό, αναφέρει ισχυρές πωλήσεις για Ισπανία, Ελλάδα και Αίγυπτο. Προσέθεσε δε 14 πτήσεις προς Αίγυπτο για τις διακοπές του Πάσχα.

Ωστόσο, Condor και TUIfly σκοπεύουν να περιορίσουν τις αεροπορικές θέσεις – ενδεχομένως το 1/3 από τα 4 εκατ. θέσεων σε τσάρτερ - για Τουρκία αυτό το καλοκαίρι λόγω της αδύναμης ζήτησης που παρουσιάζει η χώρα αυτή την περίοδο. Το ενδεχόμενο αυτό περιορίζει τις δυνατότητες ανάπτυξης πωλήσεων τελευταίας στιγμής για Τουρκία καθώς δεν θα υπάρχουν πτήσεις για να μεταφέρουν τους ταξιδιώτες. Εκφράζεται δε η ανησυχία ότι, εάν οι αερομεταφορείς προβούν σε αλλαγές, τότε οι προορισμοί που θα δεχθούν τις πρόσθετες αεροπορικές θέσεις μπορεί να μη διαθέτουν αντίστοιχη διαθεσιμότητα καταλυμάτων. 

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια