Πού ταξίδεψαν και πόσα ξόδεψαν το 2016 οι Γερμανοί τουρίστες

09-02-17 | ΑΓΟΡΕΣ

Λιγότερες διακοπές στην Ισπανία και την Τουρκία και περισσότερες στο εσωτερικό της χώρας και την Αυστρία έκαναν πέρυσι οι Γερμανοί, σύμφωνα με έρευνα του οργανισμού Stiftung für Zukunftsfragen.

Από τα ευρήματα της έρευνας, η οποία διεξήχθη σε δείγμα 4.000 καταναλωτών το Δεκέμβριο και Ιανουάριο, προκύπτει ότι το 2016 οι Γερμανοί ταξίδεψαν περισσότερο, για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα και είχαν μεγαλύτερες ταξιδιωτικές δαπάνες.

Συνολικά, το 57% των Γερμανών έκανε ένα ταξίδι για τις κυρίως διακοπές του με διάρκεια τουλάχιστον 5 ημερών, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 54% το 2015. Περισσότεροι από έναν στους 3 ταξιδιώτες ταξίδεψαν 2 ή περισσότερες φορές για διακοπές. 

Ο μέσος αριθμός ημερών των διακοπών αυξήθηκε στις 12,9 ημέρες από 12,6 το 2015 και 12,1 το 2014, ο μέσος όρος δαπάνης ανά άτομο αυξήθηκε σε 1.166 ευρώ από 1.109 ευρώ το 2015.

Η Γερμανία παρέμεινε μακράν ο δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών το 2016, με αύξηση 2 ποσοστιαίων μονάδων και μερίδιο 34,2% στο σύνολο των διακοπών.

Κορυφαίος προορισμός του 2015 ήταν το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, το οποίο έπεσε από το 7,9% στο 6,9% ενώ η Βαυαρία βελτίωσε το ποσοστό της από 6,4% σε 6,9%. Καλή ανάπτυξη παρουσίασε και η βόρεια παράκτια περιοχή του Σλέσβιχ, από 5,1% στο 6,1%.

Η Ισπανία παρέμεινε ο κυρίαρχος προορισμός εξωτερικού με μερίδιο 14,1% επί του συνόλου των διακοπών, αλλά οριακή μείωση 0,1% σε σχέση με το 2015. Η Ιταλία περιορίστηκε στο 7,9% από 8,8% και η Τουρκία στο 1,6% από 4,4%.

Νικητής ήταν η Αυστρία, με βελτίωση 0,6 ποσοστιαίων μονάδων στο 4,4%, ενώ ανάπτυξη παρουσίασα Κροατία και Σκανδιναβία.

Πολύ καλές προοπτικές για το 2017

Oι προοπτικές για την εφετινή χρονιά είναι γενικά πολύ θετικές, σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, καθηγητή Dr Ulrich Reinhardt. Βοηθητικοί παράγοντες είναι η σταθερή οικονομία, τα χαμηλά επίπεδα ανεργίας, το ισχυρό ευρώ και τα χαμηλά επιτόκια. Η πρόθεση ταξιδίων προς το παρόν βρίσκεται σε ανώτερα επίπεδα από πέρυσι, με το 44% των Γερμανών να προγραμματίζει ήδη τις διακοπές του σε σχέση με 42% πέρυσι.

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια