Έρευνα: Πού θα ταξιδέψουν οι Ευρωπαίοι το Πάσχα

08-02-17 | ΑΓΟΡΕΣ

Πολλοί ευρωπαίοι ταξιδιώτες αναζητούν ευκαιρίες ταξιδίων την περίοδο από τη Μ. Παρασκευή έως τη Δευτέρα του Πάσχα, με τρίτη πιο δημοφιλή ημέρα αναχώρησης ταξιδίου να είναι η 14η Απριλίου (Μ. Παρασκευή).

Σύμφωνα με την έρευνα Global Travel Insights της Sojern, συνολικά, οι ευρωπαίοι κάνουν αναζητήσεις για ταξίδια τον Απρίλιο με αναχώρηση μέσα στο πρώτο μισό του μήνα.

Σε γενικές γραμμές, αναζητούν διακοπές συντομότερης διάρκειας, σε σχέση με το προηγούμενο 3μηνο. Το προηγούμενο 3μηνο το 49% αναζητούσε κοντινά ταξίδια που ξεκινούν από μονοήμερες αποδράσεις και φθάνουν τις 3 ημέρες, ενώ αυτή την εποχή το ποσοστό αυτό έχει ανέβει στο 55%, καθώς οι χειμερινές διακοπές επιτρέπουν μεγαλύτερη περίοδο διακοπών. 

Το Πουκέ και η Ρώμη παρουσιάζουν αυξανόμενο ενδιαφέρον για τους Ευρωπαίους, καθώς βρίσκονται στους 5 προορισμούς με τις περισσότερες αναζητήσεις στην κατηγορία μακρινών και κοντινών προορισμών αντίστοιχα.

Ενώ η Ισπανία δεν προσφέρει τις πιο υψηλές θερμοκρασίες αυτή την περίοδο του έτους, παραμένει δημοφιλής προορισμός για τους ευρωπαίους που αναζητούν αποδράσεις σε πιο θερμά κλίματα. Οι μισοί από τους 10 προορισμούς με τις περισσότερες αναζητήσεις για τον Απρίλιο βρίσκονται στην Ισπανία, καθώς και οι 4 από τους 5 κορυφαίοι προορισμοί παραλίας.

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google