Τουρκικός Τουρισμός: -50% οι τιμές των ξενοδοχείων για τους Ρώσους - Συναλλαγές με ρούβλια

30-01-17 | ΑΓΟΡΕΣ

Eκπτώσεις από 40 έως 50% σε σχέση με τις τιμές του 2015, θα συναντήσουν φέτος οι Ρώσοι τουρίστες στο κόστος διαμονής σε ξενοδοχεία στην Τουρκία, σύμφωνα τα όσα δήλωσε ο διευθυντής του τουρ οπερέιτορ Anex Tour, Neshet Kochkar, μιλώντας στη σύνοδο κορυφής του Παγκόσμιου Τουριστικού Φόρουμ.

Όπως επισήμανε ο κ. Kochkar, οι τιμές πρέπει να αποκαταστήσουν τον όγκο των τουριστικών ροών στην Τουρκία από τη Ρωσία και τα ξενοδοχεία έχουν ήδη περικόψει τις τιμές τους στο μισό σε σχέση με το 2015.

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι οι ρώσοι τουρίστες που θα επισκεφθούν την Τουρκία αυτή τη σεζόν θα είναι περισσότεροι από πέρυσι. Οι τιμές είναι καλές, και η Τουρκία λείπει στους Ρώσους τουρίστες, είπε χαρακτηριστικά.

Συναλλαγές σε ρούβλια

Εν τω μεταξύ, κατά τις εργασίες του Φόρουμ, ο CEO της τουρκικής τράπεζας Denizbank, Hakan Ates, γνωστοποίησε ότι οι Ρώσοι τουρίστες που θα επισκεφθούν την Τουρκία το 2017 θα έχουν πιο εύκολη πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες και θα μπορούν να διεξάγουν συναλλαγές απευθείας σε ρούβλια.

Συγκεκριμένα, είπε ότι θα μπορούν να κάνουν ανάληψη από ΑΤΜ σε ρούβλια, και χωρίς χρέωση προμήθειας.

Διεξάγονται εργασίες μεταξύ του Ταμιευτηρίου και της Denizbank προκειμένου να εισαχθεί ένα σύστημα πληρωμών σε ρούβλια στον τουριστικό κλάδο, είπε ο κ. Ates. Έτσι, σύμφωνα με τον ίδιο, οι ρώσοι τουρίστες στην Τουρκία θα είναι σε θέση να φέρουν σε πέρας όλες τις αναγκαίες συναλλαγές μέσω των ΑΤΜ, των υποκαταστημάτων τραπεζών, με πληρωμές σε ρούβλια.

Σημείωσε δε ότι ορισμένες εταιρίες, μεταξύ των οποίων και μερίδα ξενοδοχείων, είναι πλέον σε θέση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους Ρώσους έναντι αμοιβής σε ρούβλια.

Οι Ρώσοι τουρίστες θα νιώθουν σαν στο σπίτι τους, πληρώνοντας για τις υπηρεσίες τους στην Τουρκία με το εθνικό τους νόμισμα, τόνισε.

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google