Βρετανικός τουρισμός: Ισχυρή εκκίνηση των κρατήσεων για καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα

11-01-17 | ΑΓΟΡΕΣ

Σημαντική αύξηση στις κρατήσεις διακοπών από τη Βρετανία αναμένεται να καταγράψει η Ελλάδα το 2017, σύμφωνα με τον βρετανό τουρ οπερέιτορ Sunvil Holidays που ειδικεύεται στα ταξίδια στην Ελλάδα, βάσει των κρατήσεων από τη Βρετανία που φαίνεται ότι φέτος κορυφώνονται την περίοδο που διανύουμε.

Η τάση αυτή καταγράφεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι Βρετανοί φαίνεται ότι σπεύδουν, από νωρίς, να κάνουν κράτηση διακοπών και λόγω των φόβων για την ισοτιμία της στερλίνας, λόγω των διαδικασιών για Brexit, αλλά και της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο, που περιορίζει τους ασφαλείς προορισμούς.

Αυτό επιβεβαιώνει και η επικεφαλής μάρκετινγκ του βρετανικού Classic Collection, Vanda Bauer, σύμφωνα με την οποία η εταιρία την περασμένη Παρασκευή είχε μία από τις καλύτερες ημέρες από άποψη πωλήσεων ενώ εκτιμά ότι οι επόμενες 6 έως 8 εβδομάδες θα είναι οι καλύτερες όλων των εποχών. 

Όσοι διαθέτουν την οικονομική άνεση προβαίνουν σε κρατήσεις, διαβεβαιώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ανεξαρτητων τουρ οπερέιτορ, ΑΙΤΟ, κ. Derek Moore, καθώς, όπως αναφέρει στην Travel Weekly, όσοι Βρετανοί επιθυμούν να εξοικονομήσουν χρήματα κατανοούν φέτος ότι θα συναντήσουν προβλήματα χωρητικότητας.

Ωστόσο ο κ. Moore προβλέπει ότι οι τιμές ενδέχεται να αυξηθούν κατά 12 έως 15% αυτό το καλοκαίρι, με πολλούς τουρ οπερέιτορ να ανατιμολογούν τα προγράμματά τους μετά τη λήξη των συμφωνιών, οι οποίες μετρίασαν τον αντίκτυπο της πτώσης της λίρας.

Εξέφρασε μάλιστα την ανησυχία του ότι η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να ξεκινήσει τις διαδικασίες προς το Brexit το Μάρτιο μπορεί να ρίξει περαιτέρω την αξία της λίρας.

Η πρώτη εβδομάδα του 2017, με τους περισσότερους πράκτορες κλειστούς την Πρωτοχρονά και τη Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου, είχε μείωση 8% στις κρατήσεις για το καλοκαίρι σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τους αναλυτές της GfK.

Ωστόσο οι κρατήσεις της σεζόν μέχρι στιγμής παραμένουν αυξημένες κατά 7% από περυσι, με τις κρατήσεις για Ισπανία να παρουσιάζουν αύξηση 11%. Σχεδόν τα 2 τρίτα της επιβατικής αύξηση για το καλοκαίρι του 2017 μέχρι στιγμής ανήκουν στην Ισπανία.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»