Ρωσικός τουρισμός 2017: Τουρκία & Αίγυπτος θα "ρίξουν" τη ζήτηση για ευρωπαϊκούς προορισμούς

28-12-16 | ΑΓΟΡΕΣ

Aνακατανομή των τουριστικών ροών από τη Ρωσία στους βασικούς προορισμούς της συγκεκριμένης αγοράς στην Ευρώπη προβλέπει για το 2017 η εκτελεστική διευθύντρια της ένωσης ρώσων τουρ οπερέιτορ, ΑΤΟR, κ. Maya Lomidze, καθώς, όπως εκτιμά, η Τουρκία και η Αίγυπτος θα επιστρέψουν δυναμικά.

Όπως είπε η κ. Lomidze σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η Τουρκία, βάσει των μέχρι τώρα πωλήσεων, θα βρεθεί στους 3 προορισμούς με τις περισσότερες πωλήσεις στην αγορά της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2017.

Μετά τη συνέχιση των πτήσεων τσάρτερ στις 28 Αυγούστου, οι ρώσοι τουρ οπερέιτορ, τόνισε, καταγράφουν ισχυρούς συντελεστές βάρους και ρεκόρ πωλήσεων. 

Όσον για την Αίγυπτο, η κ. Lomidze προέβλεψε ότι από τη νέα χρονιά θα αποτελέσει τον κυριότερο οικονομικό προορισμό των ρώσων τουριστών. 

Αναπόφευκτά, η νέα κατάσταση θα επηρεάσει τη δυναμική των τουριστικών ροών από τη Ρωσία σε όλους τους βασικούς προορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, καθώς θα υπάρξει σημαντική ανακατανομή της ζήτησης, είπε.

Το 2016 ο αριθμός των ρώσων τουριστών που ταξίδεψαν στο εξωτερικό ήταν 6% μικρότερος σε σχέση με πέρυσι. Οι θετικές δυναμικές ανάπτυξης τουριστικών ροών στην Ευρώπη επιβραδύνθηκαν από την εισαγωγή βιομετρικών visa Σένγκεν, επισήμανε, χωρίς τις οποίες θα είχαν επιτευχθεί επίπεδα του 2014.

Συγκρίνοντας το μέσο κόστος ταξιδίων 7 διανυκτερεύσεων πέρυσι στους βασικούς προορισμούς στον τομέα budget, οι αναλυτές της ATOR κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων το κόστος διακοπών στο εξωτερικό ήταν μειωμένο παρά το γεγονός της αρνητικής ισοτιμίας, η οποία ήταν κατά μέσο όρο υψηλότερη πέρυσι.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ