ΑΒΤΑ- Βρετανικός τουρισμός: Αυτοί είναι οι 12 ανερχόμενοι προορισμοί για το 2017 - 5 τάσεις

27-12-16 | ΑΓΟΡΕΣ

Τους 12 προορισμούς που θα αποτελέσουν βασικές τάσεις στα ταξίδια για το 2017, αποκαλύπτει η ένωση βρετανών τουριστικών πρακτόρων, ΑΒΤΑ.

Στους προορισμούς δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα. Δείτε τους...

1. Ανδαλουσία

2. Αζόρες

3. Βερμούδες

4. Χιλή

5. Κομητεία Κέρι

6. Κροατία

7. Δανία

8. Kεράλα

9. Σαρδηνία

10. Ν. Αφρική

11. ΗΠΑ - Νότιες πολιτείες

12. Βιετνάμ

Επιπλέον, σύμφωνα με την έκθεση Key Trends 2017 της ΑΒΤΑ, εντοπίζονται οι 5 κυριότερες τάσεις στο είδος των διακοπών που θα προτιμήσουν οι Βρετανοί κατά τη νέα χρονιά. Οι τάσεις αυτές είναι οι εξής:

1. Οι διακοπές σε προορισμούς που προσφέρουν ευνοϊκή ισοτιμία νομίσματος | Οι πρόσφατες διακυμάνσεις στην αξία της λίρας αναμένεται να συνεχισθούν και μέσα στο 2017 και εκτιμάται οτι θα επηρεάσουν το είδος διακοπών των Βρετανών. Σύμφωνα με την Virgin Holidays, το value for money αποτελεί στοιχείο-κλειδί για περισσότερους από τους μισούς ταξιδιώτες από το Ην. Βασίλειο, με τις αλλαγές στην ισοτιμία της λίρας να επηρεάζουν την επιλογή προορισμού. Προορισμοί που προσφέρουν ευνοϊκή ισοτιμία είναι η Αργεντινή, το Μεξικό και τη Ν. Αφρική.

Ορισμένοι Βρετανοί αναζητούν επίσης προστασία από την αλλαγή της ισοτιμίας του νομίσματος, προτιμώντας τα πακέτα all inclusive. To 18% έκανε διακοπές all inclusive το τελευταίο 12μηνο, ενώ το ένα τέταρτο (25%) προγραμματίζει διακοπές σε αυτό το πρότυπο μέσα στο 2017.

2. City Break σε μακρινούς προορισμούς | Το είδος αυτό των διακοπών έχει γίνει αγαπημένο, με περισσότερους από τους μισούς Βρετανούς (53%) να το έχουν προτιμήσει το 2016 σε σχέση με το 38% που έκανε διακοπές παραλίας. Το 2017 εκτιμάται οτι θα εκδηλωθεί μεγάλη προτίμηση στα city break σε πιο μακρινούς προορισμούς. 

Η ευρεία προσφορά πτήσεων με νέα αεροσκάφη, όπως τα Boeing Dreamliner και Airbus A380, καθιστά, άλλωστε, τα μακρινά ταξίδια πιο ελκυστικά και πιο άνετα. Επίσης, η κατάργηση του φόρου επιβατών [Air Passenger Duty (APD)] από τον Απρίλιο του 2015 ανοίγει περαιτέρω τις προοπτικές για μακρινά ταξίδια.

Δημοφιλείς προορισμοί είναι το Τόκιο, το Κέιπ Τάουν, το Ντουμπάι, το Χονγκ Κονγκ και η Μπανγκόγκ.

Οι αμερικανικές πόλεις όπως το Λος Άντζελες, το Μαϊάμι, η Βοστώνη και η Ουάσιγκτον είναι επίσης δημοφιλείς.

Η Thomson Holidays λάνσαρε city break στη Νέα Υόρκη, το Λας Βέγκας και τη Σιγκαπούρη στα τέλη του 2016, επομένως η τάση αυτή φαίνεται οτι συνεχίζεται...

3. Μικροπεριπέτειες | Η αυξανόμενη τάση για πιο υγιή lifestyle διευρύνεται στον τρόπο που οι Βρετανοί επιλέγουν διακοπές, σύμφωνα με το Euromonitor, και οι μικροπεριπέτειες αποτελούν στοιχείο-κλειδί της τάσης αυτής.

Ορίζεται ως μικρή και κατορθωτή περιπέτεια για κανονικούς ανθρώπους με πραγματικές ζωές και σχετίζεται με σύντομες αποδράσεις.

Σχεδόν ένας στους 10 ανθρώπους έκανε τέτοιο είδος δικαοπών το 2016 σύμφωνα με έρευνα της ΑΒΤΑ ενώ η τάση αυτή αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω μέσα στο 2017.

4. Τεχνολογία ταξιδίων | Οι νέες τεχνολογίες, όπως η εικονική πραγματικότητα, επιστρατεύονται προκειμένου ο δυνητικός επισκέπτης του προορισμούς να έχει ήδη μια εικόνα από αυτόν πριν ταξιδέψει. Ορισμένες εταιρίες όπως οι Thomas Cook, Thomson Holidays, Kuoni και Virgin Holidays εφαρμόζουν την καινοτομία σε αυτό το στάδιο αναζήτησης προορισμού.

5. Ο αειφόρος τουρισμός έρχεται στο προσκήνιο | Το 2017 είναι το Διεθνές Έτος Αειφόρου Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών και αυτό αναμένεται να προωθήσει αυτό το είδος τουρισμού. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, ο τουρισμός με καλό σχεδιασμό και καλή διαχείριση μπορεί να συμβάλει στην αειφόρο ανάπτυξη, στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στο εμπόριο και στην ενίσχυση της κατανόησης από διαφορετικές κουλτούρες. 

Οι ταξιδιωτικές εταιρίες αναμένεται να εμπνευσθούν τη νέα χρονιά και να επανεξετάσεις το ρόλο τους στους προορισμούς τους οποίους προσφέρουν. 

Η G Adventures έχει εισάγει έναν αριθμό νέων κοινωνικών πρότζεκτ στα ταξίδια της το 2017 ως ανταπόδοση στις τοπικές κοινωνικές και για να διατηρήσει τα έσοδα από τον τουρισμό στον συγκεκριμένο προορισμό. 

Η θυγατρική της ΑΒΤΑ, Travelife, η οποία πιστοποιεί ξενοδοχεία για τις καλές πρακτικές αειφορίας, θα συνεχίσει να διευρύνει τη βάση της και να προωθεί τις επιχειρήσεις και τα κοινωνικές οφέλη από τον αειφόρο τουρισμό.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»