Πού θα ταξιδέψουν οι Ρώσοι τα Χριστούγεννα – 30% επάνω οι αναζητήσεις για Ευρώπη

22-12-16 | ΑΓΟΡΕΣ

Αύξηση 30% παρουσιάζουν οι αναζητήσεις που πραγματοποίησαν οι Ρώσοι το Νοέμβριο για ταξίδια στην Ευρώπη την περίοδο των Χριστουγέννων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την αναλυτική Υπηρεσία της ένωση ρώσων τουρ οπερέιτορ, ΑΤΟR, μετά από την επεξεργασία δεδομένων από τη ρωσική πλατφόρμα κρατήσεων Sletat.ru.

Αντίθετα, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι αναζητήσεις για ΝΑ Ασία μειώθηκαν σε σχέση με τον Οκτώβριο, αντιπροσωπεύοντας μερίδιο μόλις 3,5%.

Αύξηση παρατηρείται και στον αριθμό αναζητήσεων για οικογενειακές διακοπές με παιδιά, οι οποίες παρουσίασαν μείωση το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Για την Πρωτοχρονιά, οι Ρώσοι αναζητούν ξενοδοχεία με ανέσεις, με τα 4άστερα να παρουσιάζουν αύξηση κατά 1 τέταρτο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι με μερίδιο 27,9% το Νοέμβριο, και τα 5άστερα να έχουν μερίδιο 25,1%, αυξημένο κατά 14,5% σε σχέση με πέρυσι. Τριάστερα αναζήτησε το 21,3% του ρωσικού κοινού.

Περί το 40% των χρηστών του διαδικτύου αναζήτησαν επιλογές διακοπών All inclusive και Ultra all inclusive. Η αναζήτηση για ξενοδοχεία με πρωινό αυξήθηκα κατακόρυφα με μερίδιο 23%, 32% υψηλότερο από πέρυσι. Στην πλειονότητά τους, οι χρήστες της πλατφόρμας (75,4%) αναζητούσαν διακοπές με παρέα.

Ποιες χώρες είναι οι δημοφιλέστερες

Ο δημοφιλέστερος προορισμός ήταν η Ταϋλάνδη, με τα προγράμματα στη χώρα να παρουσιάζουν αύξηση αναζητήσεων της τάξης του 19,5%.

Λιγότεροι Ρώσοι έκαναν αναζήτηση για προγράμματα διακοπών στο Βιετνάμ (μερίδιο 9,1%), ενώ η Ινδία είχε μερίδιο 7,9%. Διακοπές στην Τουρκία αναζήτησε το 7,1% των χρηστών της πλατφόρμας. Οι αναζητήσεις για ΗΑΕ είχαν μερίδιο 6,3%.

Ακολούθησαν οι αναζητήσεις για διακοπές στη Ρωσία (4,7%), Δομινικανή Δημοκρατία (4,3%), Κύπρο (2,5%), Σρι Λάνκα και Τσεχία (2,4%), Κούβα, Ισραήλ και Κίνα (2,1%), Ισπανία (2%).

Τη μεγαλύτερη δυναμική ανάπτυξης σε σχέση με πέρυσι παρουσίασαν η Ιρλανδία, η Λιθουανία, η Πολωνία, το Βέλγιο, η Γεωργία, η Λευκορωσία, η Κίνα, η Ιορδανία και η Φινλαδία.

διαβάστε ακόμα

Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη