Check24: Πού θα ταξιδέψουν οι Γερμανοί τα Χριστούγεννα

22-12-16 | ΑΓΟΡΕΣ

Μετακίνηση της ζήτησης για διακοπές την περίοδο των Χριστουγέννων από τις Βαλεαρίδες στα Κανάρια Νησιά και ιδιαίτερη προτίμηση στα ταξίδια προς την Χουργκάντα, παρατηρείται στη γερμανική ταξιδιωτική αγορά, σύμφωνα με έρευνα κρατήσεων της πλατφόρμας ταξιδιων κρατήσεων της Γερμανίας Check24.

Μετά τη Χουργκάντα, δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός ανάμεσα στους Γερμανούς ταξιδιώτες είναι φέτος η Φουερτεβεντούρα.

Όπως έδειξε η έρευνα, η Αίγυπτος είναι πολύ πιο δημοφιλής προορισμός των Χριστουγέννων σε σχέση με την υπόλοιπη χρονιά. Το ποσοστό κρατήσεων τριπλασιάστηκε για την περίοδο αυτή. Ωστόσο κορυφαίος προορισμός είναι η Ισπανία με μερίδιο 44%. Στη συνέχεια ακολουθεί η Αίγυπτος με μερίδιο 19%, η Τουρκία με 14%, η Πορτογαλία με 5% και η Δομινικανή Δημοκρατία με 3%.

Οι περιοχές Χουργκάντα/ Safaga, Φουερτεβεντούρα, Γκραν Κανάρια, Τενερίφη και Αλάνια είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στα ταξιδιωτικά πακέτα από Γερμανία.

Και οι 5 προορισμοί με τα υψηλότερα επίπεδα κρατήσεων για αυτά τα Χριστούγεννα είναι μεσαίων αποστάσεων με 2,5 έως 6 ώρες πτήσης.

Η Μαγιόρκα, η οποία σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν ο Νο. 1 προορισμός στα ταξιδιωτικά πακέτα και με απόσταση μικρότερη από 150 λεπτά πτήσης, δεν βρίσκεται στο top5 των κορυφαίων προορισμός για τα Χριστούγεννα. Αυτό αποδίδεται στο γεγονός ότι η περιοχή για πολλούς Γερμανούς τουρίστες είναι ιδιαίτερα ψυχρή το Δεκέμβριο με θερμοκρασίες από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου, επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος Ταξιδίων της Check24, Martin Zier τονίζοντας ότι προκειμένουν να βρουν καλοκαιρινές θερμοκρασίες το χειμώνα, οι Γερμανοί προτίθενται να ταξιδέψουν σε μακρινότερους προορισμούς.

Αύξηση των μοναχικών ταξιδιωτών

Επιπλέον, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, αυξημένος κατά 82% είναι ο αριθμός των μοναχικών ταξιδιωτών αυτά τα Χριστούγεννα σε σχέση με το υπόλοιπο έτος.

Το 20% των πακέτων για τα οποία έγινε κράτηση μέσω της πλατφόρμας για τις 24 Δεκεμβρίου έγινε από μεμονωμένους καταναλωτές. Το ποσοστό αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με το υπόλοιπο έτος (11%).

Αντίθετα, οι οικογενειακές διακοπές μειώθηκαν κατά 34% αυτά τα Χριστούγεννα, όμως τα ζευγάρια παραμένουν σταθερά στο 63%.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι