Έρευνα: Πού θα ταξιδέψουν οι Αμερικανοί το 2017

21-12-16 | ΑΓΟΡΕΣ

Η Κούβα αναδεικνύεται ως ο δημοφιλέστερος ή ο «καυτός» προορισμός διακοπών για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες το 2017, όπως προκύπτει από έρευνα που διενήργησε η PriceWaterhouseCoopers σε μέλη της Ένωσης αμερικανών τουρ οπερέιτορ, USTOA.

Την πρώτη δεκάδα με τους πιο περιζήτητους προορισμούς συμπληρώνουν, κατά σειρά, η Ιταλία, η Ισλανδία, το Ην. Βασίλειο, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Αυστραλία, η Ν. Αφρική, η Κίνα και το Βιετνάμ.

Σχεδόν το ένα τρίτο των αμερικανών τουρ οπερέιτορ που συμμετείχαν στην έρευνα περιμένει ότι η άρση περιορισμών μεταξύ ΗΠΑ και Κούβας θα συμβάλλει στην αύξηση των ετήσιων εσόδων τους. 

Οι 10 κορυφαίοι ανερχόμενοι ή «ψαγμένοι» προορισμοί για τους Αμερικανούς το 2017, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουρ οπερέιτορ, θα είναι: Κούβα (1η για δεύτερη συνεχή χρονιά), Ισλανδία, Κροατία, Σρι Λάνκα, Βιετνάμ, Μιανμάρ, Ιράν, Αφρική (Ν. Αφρική και Μαρόκο), Καμπότζη και Ινδία.

Το 62% των πακέτων που πωλήθηκαν το 2016, διατέθηκαν στην αγορά μέσω τουριστικών πρακτορείων.

Σε σχέση με το είδος των διακοπών που προσφέρονται στην αμερικανική ταξιδιωτική αγορά, τα προγράμματα για οικογένειες και μέλη τους από πολλές γενιές προσφέρονται από την πλειονότητα των τουρ οπερέιτορ (81%), με τα ¾ να προσφέρουν εμπειρίες γαμήλιου ή ρομαντικού ταξιδίου. Ακολουθούν τα ταξίδια περιπέτειας (προσφέρονται από το 55% των αμερικανών τουρ οπερέιτορ), τέχνης και πολιτισμού (53%), γαστρονομίας (49%) και σαφάρι/ στη φύση (49%).

Η φετινή χρονιά θα κλείσει για τους αμερικανούς τουρ οπερέιτορ με πωλήσεις ύψους 15 δισ. δολαρίων, αυξημένες κατά 4% σε σχέση με τις περυσινές, και 8,6 εκατ. ταξιδιώτες. 

Για την ερχόμενη χρονιά ο κλάδος παραμένει αισιόδοξος, με το 82% να περιμένει αύξηση πωλήσεων. Σχεδόν οι μισοί τουρ οπερέιτορ (44%) που περιμένουν αύξηση πωλήσεων το 2017, προβλέπουν μια «αισιόδοξη» και «εκρηκτική χρονιά» ανάπτυξης όσον αφορά τις πωλήσεις, με εκτιμήσεις για αύξηση από 7 έως 10% ή ακόμα μεγαλύτερη.

Ωστόσο απειλές όπως η τρομοκρατία (δήλωσε το 85%) εκτιμούν οι τουρ οπερέιτορ ότι θα επηρεάσουν τη χρονιά. Άλλες απειλές είναι η πολιτική αστάθεια (59%) και οι πανδημίες και άλλες υγειονομικές κρίσεις (56%).

Το προφιλ του Αμερικανού ταξιδιώτη 

Οι μισοί πελάτες των αμερικανών τουρ οπερέιτορ είναι 51 ετών και άνω. Το αμέσως επόμενο, μεγαλύτερο σε μέγεθος γκρουπ ταξιδιωτών είναι οι ηλικίες από 36 έως 50 ετών, αντιπροσωπεύοντας το 24% των πελατών. Τα 2 τρίτα των επαγγελματικών ταξιδίων από κατοίκους των ΗΠΑ έγινε σε προορισμούς του εξωτερικού, με το 20% των καταναλωτών να ταξιδεύει εντός της χώρας του. 

Η έρευνα παρουσιάστηκε στο Ετήσιο συνέδριο και Έκθεση της USTOA που διεξήχθη στις 6-9 Δεκεμβρίου 2016 στο Westin Kierland Resort & Spa στο Σκότσντεϊλ.

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια