Στην Αν. Ευρώπη στρέφονται οι Κινέζοι τουρίστες

12-12-16 | ΑΓΟΡΕΣ

Προς την ανατολική και βόρεια Ευρώπη καθώς και στο Ην. Βασίλειο μετακινείται η ζήτηση των Κινέζων για διακοπές στην Ευρώπη, εξαιτίας του ζητήματος ασφαλείας σε Γαλλία, Βέλγιο και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Επιπλέον, η ασφάλεια, όπως και η ισοτιμία του νομίσματος θα συνεχίσουν να αποτελούν αποφασιστικούς παράγοντες για τους Κινέζους στην επιλογή προορισμού και μέσα στο 2017.

Αυτό αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρία συμβούλων China Luxury Advisors στην κινεζική ταξιδιωτική αγορά, σε κινέζους τουρ οπερέιτορ σε όλο τον κόσμο και σε κινέζους τουριστικούς οδηγούς.

Οι κινέζοι τουρίστες θεωρούνται η νο. 1 αγορά τουριστών στον κόσμο όσον αφορά το επίπεδο ταξιδιωτικών δαπανών, με το μέσο όρο να ανέρχεται για το 2015 σε 137 δισ. δολάρια, μόνο για προορισμούς του εξωτερικού. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει τα 255 δισ. δολάρια μέχρι το 2025, δηλαδή υπερδιπλάσιος σε σχέση με τον αντίστοιχο των ΗΠΑ και της Γερμανίας, Ην. Βασιλείου, Ρωσίας συνδυαστικά.

Όσον αφορά τα ταξίδια των Κινέζων στην Ευρώπη, τουρ οπερέιτορ της εταιρίας Comfort Travel ανέφερε ότι ενώ η δυτική Ευρώπη εξακολουθεί να κυριαρχεί στη συγκεκριμένη αγορά τουριστών, οι προορισμοί της ανατολικής Ευρώπης είναι εκείνοι που κερδίζουν συνεχώς έδαφος.

Μερίδα τουρ οπερέιτορ ανέφερε αυξανόμενο ενδαφέρον για ταξίδια στις Σκανδιναβικές χώρες, ιδιαίτερα στη Δανία και την Ισλανδία. Τα ταξίδια στο Βόρειο Σέλας θεωρείται «καυτό προϊόν» για τους τουρ οπερέιτορ στην Κίνα αυτή τη στιγμή. Το online τουριστικό πρακτορείο CTrip πρόσφατα αποκάλεσε την Ισλανδία και τη Ουγγαρία τα «μαύρα άλογα» της σύγχρονης κινεζικής τουριστικής αγοράς.

 Ο κινέζος τουρ οπερέιτορ Spring Tour ανέφερε ότι οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης όπως η Τσεχία και η Ρωσία αναπτύσσοντας σε ταχείς ρυθμούς. Επιπλέον «καταγράφεται άνοδος της δημοφιλίας δευτερευόντων για τη συγκεκριμένη αγορά προορισμών, όπως της Ισπανίας, εξαιτίας των ζητημάτων ασφαλείας σε Γαλλία και Βέλγιο».

Ο τουρ οπερέιτορ UTour υποστήριξε ότι προορισμοί της ανατολικής  Ευρώπης, όπως η Κροατία, η Σερβία και η Τσεχία, κερδίζουν συνεχώς περισσότερους ανεξάρτητους κινέζους τουρίστες.

Η απόφαση για Brexit δεν έχει επηρεάσει αρνητικά τα ταξίδια των Κινέζων στη χώρα, και παρατηρείται αύξηση καθώς οι Κινέζοι εκμεταλλεύονται την πτώση της λίρας μετά και την ανακοίνωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.

Άλλες τάσεις που παρατηρούνται από τους τουρ οπερέιτορ στην Ευρώπη είναι η αύξηση των γαμήλιων ταξιδίων, η αύξηση των οικογενειακών ταξιδίων, η αυξανόμενη δημοτικότητα των οδικών ταξιδίων στην Ευρώπη και η αύξηση των τουριστικών προγραμμάτων με φωτογραφίες.

Καλούμενοι να εκφράσουν τις εκτιμήσεις τους για το μέλλον, οι τουρ οπερέιτορ πιστεύουν ότι θα συνεχίσει να υφίσταται ο αντίκτυπος της προσφυγικής κρίσης. Εκπρόσωπος της Comfort Travel ανέφερε ότι η ευρωπαϊκή αγορά θα έχει καλύτερες επιδόσεις την ερχόμενη χρονιά, ωστόσο, όπως είπε, η προσφυγική κρίση αναμένεται να προκαλέσει αστάθεια στην Ευρώπη και να φρενάρει περαιτέρω ανάπτυξη. Από την UTour πιστεύουν ότι οι κινέζοι ταξιδιώτες φαίνεται ότι θα αποφύγουν περιοχές που χτυπήθηκαν περισσότερο από την προσφυγική κρίση, παρά την ευνοϊκή ισοτιμία του ευρώ.

Εκπρόσωπος της Spring Tour εξηγεί ότι εάν η Ευρώπη βελτιώσει την ασφάλεια, τότε η ευρωπαϊκή αφορά θα επιστρέψει το 2017.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα