Ταξιδιωτικές συστάσεις για Κωνσταντινούπολη και Κάιρο

12-12-16 | ΑΓΟΡΕΣ

Ταξιδιωτική σύσταση για το Κάιρο και την Κωνσταντινούπολη εξέδωσαν τα υπουργεία Εξωτερικών της Βρετανίας και της Γερμανίας, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα στους 2 προορισμούς το Σαββατοκύριακο.

Είκοσι άνθρωποι, στην πλειονότητά τους γυναικόπαιδα, έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 40 τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη που έγινε την Κυριακή στο παρεκκλήσι δίπλα σε καθεδρικό ναό στη συνοικία Abbaseya του Καϊρου.

Τα δυο υπουργεία συμβουλεύουν τους Βρετανούς που βρίσκονται εκεί να παραμείνουν σε επιφυλακή και να ακολουθούν τις οδηγίες της τοπικής αστυνομίας.

Η Αίγυπτος κήρυξε τριήμερο πένθος μετά το συμβάν.

Το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας Mena, ανέφερε ότι στη βομβιστική επιχείρηση χρησιμοποιήθηκαν 12 κιλά εκρηκτικών. Δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Σε 38 ανέβηκε ο απολογισμός των νεκρών, ανάμεσα στους οποίους 30 αστυνομικοί, από τη βομβιστική επίθεση το Σάββατο, έξω από το ποδοσφαιρικό στάδιο Besiktas στην Κωνσταντινούπολη. Ομάδα της κουρδικής οργάνωσης PKK ανέλαβε την ευθύνη.

Το βρετανικό ΥΠΕΞ συμβουλεύει τους Βρετανούς να αποφεύγουν την περιοχή της έκρηξης, να παραμείνουν σε επιφυλακή και να ακολουθούν τις συμβουλές των τοπικών αρχών ασφαλείας.

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχουν συλληφθεί για τα 2 περιστατικά.

Τη συμπαράστασή του στις οικογένειες και φίλους των θυμάτων καθώς και την πλήρη συμπαράστασή του στους αθρώπους και την κυβέρνηση της Τουρκίας εξέφρασε ο ΠΟΤ.

Αυτή η επίθεση, επισημαίνει ο γ.γ. του ΠΟΤ, Ταλέμπ Ριφάι, μας υπενθυμίζει για άλλη μια φορά ότι αντιμετωπίζουμε μια παγκόσμια απειλή που απαιτεί τη συνεργασία μας για να έχουμε μια συντονισμένη απάντηση, μαζί με όλες τις κυβερνήσεις και την παγκόσμια κοινότητα.

Η Τουρκία, επισήμανε, είναι κορυφαίος τουριστικός προορισμός, και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει να είναι με τη στήριξη όλων μας.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού καταδίκασε επίσης τις επιθέσεις, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι σήμερα είναι πιο σημαντικό από ποτέ δημόσιος και ιδιωτικός τομέας να συνεργασθούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατική απειλή.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ