Tουρκικός τουρισμός: Στα επίπεδα του 2015 οι πτήσεις από Γερμανία το 2017

30-11-16 | ΑΓΟΡΕΣ

Στα επίπεδα του 2015 θα επιστρέψουν οι αεροπορικές πτήσεις από τη Γερμανία στην Τουρκία το 2017, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων γερμανικών τουριστικών οργανισμών στο συνέδριο της τουρκικής ένωσης ξενοδόχων.

Στο συνέδριο οι Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες άκουσαν τον υπουργό Τουρισμού της Τουρκίας Nabi Avci να ανακοινώνει ότι θα συνεχισθεί και το 2017 η επιδότηση των 6.000 δολαρίων ανά πτήση τσάρτερ, με επέκταση του προγράμματος σε περισσότερα αεροδρόμια της Τουρκίας, ενώ θα διατηρηθούν τα μέτρα οικονομικής στήριξης στον τουριστικό τομέα.

Το ζήτημα της διατήρησης των επιδοτήσεων στις πτήσεις είχε θέσει στο συνέδριο ο διευθύνων σύμβουλος της TUI Fritz Joussen, ο οποίος είπε ότι είναι αναγκαίες οι επιδοτήσεις ώστε οι τουρ οπερέιτορ να προχωρήσουν με ασφάλεια σε ένα μακροπρόθεσμο προγραμματισμό. Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου τουριστικού ομίλου της Ευρώπης ήταν αισιόδοξος ότι το καλοκαίρι του 2017 θα είναι καλύτερο για την Τουρκία από το φετινό καλοκαίρι παρά το αδύναμο ξεκίνημα στις έγκαιρες κρατήσεις. Επισήμανε, πάντως, ότι φέτος τα ευρωπαϊκά ταξιδιωτικά πρακτορεία της TUI διακίνησαν στην Τουρκία ένα εκατ. πελάτες, τους μισούς σε σχέση με πέρυσι.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανών τουριστικών πρακτόρων, DRV, Norbert Fiebig δήλωσε ότι οι κρατήσεις για Τουρκία στη γερμανική αγορά μειώθηκαν φέτος κατά 40%, τονίζοντας ότι οι Γερμανοί τουρίστες επιλέγουν έναν προορισμό όχι μόνο με βάση την κατάσταση της ασφάλειας, αλλά και συνυπολογίζοντας εάν στον προορισμό υπάρχει δημοκρατία και ελευθερία του λόγου.

Σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους του  DER Touristik στο fvw, ήδη οι διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις για Τουρκία το επόμενο καλοκαίρι είναι 20% περισσότερες από το εφετινό καλοκαίρι, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει έλλειψη ικανότητας πτήσεων, εάν η ζήτηση ανακάμψει και πάλι.

Ο σπεσιλαίστας για Τουρκία Öger Tours, θυγατρική του Thomas Cook, ανέφερε ότι θα υπάρχουν μέχρι 559 εβδομαδιαίες πτήσεις προς Αττάλεια από 22 αεροδρόμια της Γερμανίας το ερχόμενο καλοκαίρι, μαζί με 104 εβδομαδιαίες πτήσεις προς Σμύρνη, 18 προς Νταλαμάν και 11 σε Αλλικαρνασό.

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα