Ισπανικός Τουρισμός: Απεξάρτηση από τη βρετανική και γερμανική αγορά επιδιώκουν οι ξενοδόχοι

28-11-16 | ΑΓΟΡΕΣ

Αυξημένες κατά 7,3% ήταν οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της Ισπανίας το πρώτο 10μηνο του έτους, με τους Βρετανούς και Γερμανούς να αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 52% του συνόλου. Ακόμη και τον Οκτώβριο, οι διανυκτερεύσεις κατέγραψαν αύξηση κατά 6,5%, έναντι του ίδιου μήνα πέρυσι, με την πληρότητα να φτάνει στο 60%. Από τα 9 εκατ. επικσπετών στα ξενοδοχεία, πάντως, οι ξένοι τουρίστες ήταν λίγο πάνω από 5 εκατ. και οι υπόλοιποι Ισπανοί με τη μέση διάρκεια παραμονής αυτό το μήνα να είναι 3,2 διανυκτερέύσεις.

Η εξάρτηση από τη βρετανική και γερμανική αγορά, ωστόσο, προβληματίζει τους Ισπανούς ξενοδόχους, που έχουν επίγνωση ότι ένα μεγάλο μέρος των αφίξεων από αυτές τις δυο αγορές είναι "δανεικό", καθώς αρκετοί επέλεξαν την Ισπανία λόγω των προβλημάτων σε Τουρκία, Αίγυπτο και άλλους προορισμούς. Εφόσον εξομαλυνθεί η κατάσταση, οι τουριστικές εισροές στην Ισπανία πιθανότατα θα μειωθούν.

Οι Βρετανοί έχουν μερίδιο 26,6% στις διανυκτερεύσεις στην Ισπανία, ακολουθούν οι Γερμανοί με 25,4%, οι Γάλλοι με 8% και οι Ολλανδοί και Βέλγοι με 4%.  Εάν το Brexit πληξει τον εξερχόμενο τουρισμό, αρκετοί προορισμοί της Ισπανίας, με πρώτα τα Κανάρια Νησιά, θα υποφέρουν. Γι αυτό και οι Ισπανοί ξενοδόχοι επιδιώκουν τη διαφοροποίηση του ισπανικού τουριστικού προϊόντος, βλέποντας ότι υπάρχουν χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες ή η Κίνα, με σημαντική μεσαία τάξη και, ως εκ τούτου, μπορούν να αποτελέσουν νέες μεγάλες αγορές για την άντληση τουριστών.

 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος
Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν
Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas
Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino
Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα