Γερμανικός Τουρισμός: Η Ανατολική Μεσόγειος μείωσε φέτος τα έσοδα των τουριστικών γραφείων

24-11-16 | ΑΓΟΡΕΣ

Mείωση 5% παρουσίασαν οι πωλήσεις των τουριστικών πρακτορείων της Γερμανίας φέτος, μέχρι και τον Οκτώβριο του 2016. Η χρονιά χαρακτηρίζεται χαμένη από πλευράς ανάπτυξης στην αγορά οργανωμένων ταξιδίων, η οποία κατέγραψε απώλειες εσόδων για πρώτη φορά μετά από χρόνια.

Σύμφωνα με στοιχεία από την τελευταία έρευνα αγοράς της GfK σε δείγμα 1.500 τουριστικών γραφείων, τα έσοδα από τις καλοκαιρινές διακοπές μειώθηκαν κατά 7%, ενώ και οι χειμερινές κρατήσεις είναι αδύναμες.

Παρόμοια εικόνα έδειξαν και τα στοιχεία της Γερμανικής Ένωσης Ταξιδίων, DRV, που παρουσιάστηκαν στο πρόσφατο ετήσιο συνέδριο στο Βερολίνο. Σύμφωνα με αυτά, οι γερμανοί τουρ οπερέιτορ είχαν απώλειες εσόδων της τάξης του 4%, στα 26,3 δισ. ευρώ το έτος που έληξε τον Οκτώβριο, ενώ τα τουριστικά πρακτορεία είχαν μειωμένες πωλήσεις κατά 2-3%, στα 23 δισ. ευρώ με χαμηλότερες πωλήσεις για ταξίδια αναψυχής και σταθερές πωλήσεις στα επαγγελματικά.

Ο κλάδος των τουριστικών γραφείων έχασε μια χρονιά ανάπτυξης, και ο λόγος ήταν η συνολικη μείωση πωλήσεων διακοπών (-29%) στην ανατολική Μεσόγειο, η οποία υπερκέρασε την ανάπτυξη στη δυτική Ευρώπη και άλλους προορισμούς, εξηγούν οι αναλυτές της GfK.

Η DRV αποτίμησε τη «ζημιά» στα πακέτα διακοπών προς Τουρκία, Αίγυπτο και Τυνησία από 40% έως 60%.

Η ζήτηση για χειμερινές διακοπές παρουσιάζεται αδύναμη προς το παρόν, με 11% μείωση κρατήσεων σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2015 και με τις σωρευτικές κρατήσεις μέχρι στιγμής για τη χειμερινή σεζόν να είναι μειωμένες κατά 8%, βάσει των στοιχείων της GfK.

Ωστόσο, στις πρώιμες κρατήσεις για το ερχόμενο καλοκαίρι παρατηρείται αύξηση 1% σε σχέση με πέρυσι και το περασμένο μήνα αντιστοιχούσαν στο 47% του συνόλου των εσόδων, 10% υψηλότερα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2015.

Οι Γερμανοί συνεχίζουν να προτιμούν την κρουαζιέρα πιο πολύ από ποτέ, με αύξηση κρατήσεων της τάξης του 43% τον Οκτώβειο σε σχέση με πέρυσι, βάσει στοιχείων της εταιρίας πληροφορικής TATS σε δείγμα 2.500 τουριστικών γραφείων.

διαβάστε ακόμα

Ε.Ξ. Ρόδου | Αίτημα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για Τμήμα Σπουδών Φιλοξενίας στη Ρόδο
H Πάρος φιλοξένησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας OPTIMIST–U13
Airbnb: Έκδοση Καλοκαιριού 2024 | Εξαιρετικές εμπειρίες από τους σπουδαιότερους θρύλους του κόσμου
Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος
Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν
Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas
Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino
Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία