Virtuoso: Ο τουρισμός πολυτελείας το 2017 – στο top5 για κρουαζιέρα η Ελλάδα

21-11-16 | ΑΓΟΡΕΣ

Τα ελληνικά νησιά είναι στα 5 κορυφαία δρομολόγια κρουαζιέρας στον κόσμο για το 2017, σύμφωνα το μεγάλο αμερικανικό δίκτυο πρακτορείων για πολυτελείς διακοπές, Virtuoso. Στην πρώτη θέση εντοπίζεται η Μεσόγειος και ακολουθούν η Αλάσκα, τα ευρωπαϊκά ποτάμια, η Καραϊβική και τα ελληνικά νησιά.

Οι τάσεις αυτές εντοπίζονται στην ετήσια έκθεση Virtuoso Luxe Report 2017, η οποία κάνει προβλέψεις σχετικά με τις εξελίξεις στον χώρο των ταξιδίων και εντοπίζει τους κορυφαίους προορισμούς για το ερχόμενο έτος.

Η έκθεση έχει αναγνωριστεί ως το βαρόμετρο των διακοπών πολυτελείας και εμπειριών και βασίζεται στις απόψεις οικονομικά εύρωστων αμερικανών ταξιδιωτών, οι οποίοι συμμετέχουν στην έρευνα σύμφωνα με την άποψη ταξιδιωτικών συμβούλων από όλο τον κόσμο.

Για τις ανάγκες της έρευνας ερωτήθηκαν 772 σύμβουλοι από τουριστικά πρακτορεία συνεργαζόμενα με την Virtuoso σε Βόρεια και Λατινική Αμερική, Ασία-Ωκεανία, Καραϊβική, Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή, διατυπώνοντας τις εκτιμήσεις τους για τις πιο καυτές τάσεις της νέας χρονιάς.

Για το 2017, οι ταξιδιώτες που προτιμούν διακοπές πολυτελείας αναζητούν περιπέτεια σε λιγότερο καθιερωμένους προορισμούς και λατρεύουν τις εξατομικευμένες τοπικές εμπειρίες οπου κι αν ταξιδεύουν.

Eπιπλέον, η έκθεση αποκάλυψε ότι τα πολυτελή ταξίδια βρίσκονται σε άνθιση γιατί οι κρατήσεις εξαντλούνται πολύ νωρίτερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Πολλοί ταξιδιώτες κάνουν κράτηση πολύ νωρίτερα, ακόμη και 1 ή 2 χρόνια πριν για τα μεγάλα ταξίδια. 

Οι προτάσεις της Virtuoso για 5 must ταξίδια για το 2017 είναι οι εξής:

1. Κατευθυνθείτε σε προορισμούς που πρέπει να επισκεφθείτε πριν αλλάξουν δραματικά ή εξαφανιστούν. Η Κούβα είναι πρώτη στη λίστα αυτή και ακολουθεί η Αρκτική.

2. Αναζητήστε ενεργητικά ταξίδια καθώς τα ταξίδια περιπέτειας βρίσκονται σε άνθιση και προβλέπεται ότι το 2017 θα είναι κυρίαρχη τάση (Σαφάρι στην Αφρική, κολύμπι με καρχαρίες στο Μεξικό ή την Αυστραλία, πεζοπορία στις Ελβετικές Άλπεις).

3. Παραδοθείτε σε μια αποκλειστική εμπειρία που ξεπερνάει τα όρια – ενοικιάστε έναν οδηγό για ξενάγηση στην πόλη ή ένα ιδιωτικό τζετ για αξέχαστο ταξίδι σε όλο τον κόσμο. Τα αποκλειστικά ταξίδια αποτελούν τάση-κλειδί για το 2017.

4. Φάτε σαν ντόπιοι όπου κι αν βρίσκεστε. Παρακολουθήστε μαθήματα μαγειρικής, δειπνήστε σε εστιατόριο διεθνούς κλάσης ή αποκτήστε ιδιωτική εμπειρία δείπνου στο ξενοδοχείο.

5. Κρουαζιέρα που ταιριάζει με τις προτιμήσεις και την προσωπικότητά σας. Προτείνεται κρουαζιέρα ποταμού, εκδρομές που εντάσσονται σε πρόγραμμα κρουαζιέρας κτλ.

Δείτε τις κορυφαίες τάσεις πολυτελών ταξιδίων του 2017, σύμφωνα με την Virtuoso...

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»