Πώς ταξιδεύουν οι τουρίστες από τη Μ. Ανατολή και την Αφρική - 4 τάσεις

16-11-16 | ΑΓΟΡΕΣ

Διαφοροποιούνται σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο οι ταξιδιωτικές προτιμήσεις τουριστών από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση της Sojern, με τίτλο "2016 Global Travel Insights Report" που αφορά ταξιδιωτικές τάσεις τουριστών από όλο τον κόσμο κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, στην αγορά ταξιδιωτών από τη Μ. Ανατολή και Αφρική παρατηρούνται οι εξής 4 τάσεις:

-Κυριαρχούν οι αναζητήσεις τελευταίας στιγμής | Οι ταξιδιώτες αυτοί έκαναν αναζήτηση ταξιδίων πιο κοντά στην ημερομηνία αναχώρησης κατά το γ' 3μηνο του έτους, με το 42% να κάνει αναζήτηση 14 ημέρες ή λιγότερο πριν και το 28% 7 ή λιγότερες ημέρες πριν το ταξίδι.

-Η προτίμηση για αναχωρήσεις στα μέσα Δεκεμβρίου | Ενώ οι Ευρωπαίοι και οι ταξιδιώτες από τη Β. Αμερική κάνουν αναζήτηση για αναχώρηση σε ημερομηνίες που προσεγγίζουν τις διακοπές Χριστουγέννων, η ημέρα ταξιδίου για την οποία κορυφώθηκαν οι αναζητήσεις από την περιοχή ΜΕΑ είναι η 15η Δεκεμβρίου.

-Προτίμηση σε μακρινά ταξίδια | Οι ταξιδιώτες αυτοι δεν αποθαρρύνονται από τα ταξίδια μακρινών αποστάσεων. Οι πόλεις της Ευρώπης και της Ασίας-Ειρηνικού αποτελούν τους 8 από τους 10 προορισμούς ταξιδίων το Δεκέμβριο. Τα ΗΑΕ παρουσιάζουν ισχυρότερη προτίμηση σε προορισμούς Ασίας-Ειρηνικού σε σχέση με του ταξιδιώτες από τη Μ. Ανατολή.

-Η Τουρκία παραμένει κορυφαίος προορισμός | Παρά το γεγονός οτι η Τουρκία παρουσίασε σημαντικές τουριστικές απώλειες φέτος, η Μ. Ανατολή την τοποθετεί μέσα στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς για το Δεκέμβριο.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι