On the Beach: +19% οι κρατήσεις από Βρετανία για χειμερινές διακοπές στην Ελλάδα

11-11-16 | ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρή αύξηση της ζήτησης για χειμερινές διακοπές στην Ελλάδα καταγράφεται στη βρετανική αγορά, με τις κρατήσεις να παρουσιάζουν αύξηση 19% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε ο βρετανός σπεσιαλίστας στις διακοπές παραλίας, On the Beach.

Η χώρα μας παρουσιάζει την τρίτη μεγαλύτερη αύξηση της ζήτησης ανάμεσα στους ηλιόλουστους χειμερινούς προορισμούς.

Ειδικότερα, η Κέρκυρα αναδεικνύεται ως το δημοφιλέστερο ελληνικό νησί για χειμερινές διακοπές, και ακολουθούν η Ζάκυνθος, η Ρόδος και η Σαντορίνη που προσελκύουν επίσης περισσότερους επισκέπτες από τη Βρετανία σε σχέση με πέρυσι.

Δημοφιλέστερος προορισμός των Βρετανών αυτό το χειμώνα είναι τα Κανάρια Νησιά (+ 6% οι κρατήσεις), εκ των οποίων η Τενερίφη συγκεντρώνει τη μερίδα του λέοντος. Το Αλικάντε, στη δημοφιλή περιοχή Costa Blanca της Ισπανίας είναι ο τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός αυτό το χειμώνα για τους Βρετανούς, ενώ ακολουθούν η Μαγιόρκα και η πορτογαλική Αλγκάρβε.

Δείτε τους 10 top προορισμούς…

1. Τενερίφη

2. Λανθαρότε

3. Αλικάντε

4. Μαγιόρκα  

5. Αλγκάρβε

6. Φουερτεβεντούρα

7. Γκραν Κανάρια

8. Μάλαγα

9. Κόστα Μπράβα  

10. Μάλτα

 

Στις Βαλεαρίδες η μεγαλύτερη αύξηση της ζήτησης

Συνολικά, η Ισπανία πρόκειται να κυριαρχήσει και το χειμώνα, με τις Βαλεαρίδες να είναι δημοφιλέστερος προορισμός από πέρυσι σημειώνοντας αύξηση κρατήσεων της τάξης του 20%. Η αύξηση της ζήτησης οφείλεται κυρίως στον όγκο των Βρετανών τουριστών που φέτος κατευθύνονται στην Ίμπιζα με τις κρατήσεις να εκτοξεύθηκαν στο +47% από πέρυσι.

Η Μάλτα, η οποία υποδέχεται σχεδόν 2 εκατ. τουρίστες ετησίως, παρουσιάζει επίσης ισχυρή αύξηση κρατήσεων (+21%), ενώ ακολουθεί η Ελλάδα με +19%.

Η έρευνα δείχνει επίσης αυξανόμενη ζήτηση για διακοπές σε μακρινούς προορισμούς αυτό το χειμώνα, με αύξηση κρατήσεων από πέρυσι σε προορισμούς όπως η Γκόα (Ινδία) και το Ορλάντο (ΗΠΑ).

Ενώ η Ισπανία είναι με διαφορά ο δημοφιλέστερος προορισμός των Βρετανών για αυτό το χειμώνα, προορισμοί όπως η Μάλτα και τα ελληνικά νησιά παρουσιάζουν αύξηση της ζητησης και μέσα στα ερχόμενα χρόνια περιμένουμε ότι θα υπάρχουν περισσότεροι παραδοσιακοί καλοκαιρινοί προορισμοί που θα γίνουν δημοφιλείς και κατά τη χειμερινή σεζόν, δήλωσε ο επικεφαλής Μάρκετινγκ της On the Beach, Alistair Daly.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα