Η εκλογή Trump προβληματίζει τη γερμανική ταξιδιωτική βιομηχανία

10-11-16 | ΑΓΟΡΕΣ

Η εκλογή του Donald Trump ως νέου προέδρου στις ΗΠΑ προβληματίζει τη γερμανική ταξιδιωτική βιομηχανία. Επισήμως, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων της χώρας (DRV) κρατά ουδέτερη στάση, λέγοντας «είναι πάρα πολύ νωρίς για να προβούμε σε εικασίες σχετικά με τις συνέπειες. Κανείς δεν ξέρει αν θα αλλάξει κάτι ακόμα σχετικά με τους κανόνες της μετανάστευσης, και αν ναι, τι θα αλλάξει".

Ωστόσο, μια online έρευνα από το TravelTalk.de, η οποία διεξήχθη πριν από τις εκλογές, στις 8 Νοεμβρίου, έδειξε ότι περισσότερο από το 40% των ερωτηθέντων δήλωνε ότι μια ενδεχόμενη νίκη του Trump θα έκανε κακό στην εικόνα των ΗΠΑ και θα απέτρεπε πολλούς Γερμανούς να επισκεφθούν τη χώρα. Ανάλογο ποσοστό αναμένει επίσης ότι ο Trump θα σκληρύνει τους κανονισμούς μετανάστευσης, ενώ μόνο το 10% πιστεύει ότι η εκλογή Trump δεν θα επηρεάσει τα ταξίδια προς τις ΗΠΑ.

Επισημαίνεται ότι έρευνα στη Βρετανία έδειξε ότι 1 εκατ. Βρετανοί θα αποφύγουν ταξίδια στις ΗΠΑ λόγω της εκλογής Trump και της κατάστασης που θα διαμορφωθεί εάν υλοποιήσει τις εξαγγελίες του.

Οι Γερμανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες, πάντως, ανέφεραν ότι δεν αναμένουν ότι μια νίκη του Trump θα οδηγήσει σε λιγότερες κρατήσεις για τις ΗΠΑ. Επιπλέον, οι ειδικοί σημειώνουν ότι εάν το δολάριο ΗΠΑ αποδυναμωθεί τους επόμενους μήνες θα μπορούσε ακόμη και να τονωθεί η ζήτηση για ταξίδια στις ΗΠΑ, καθώς θα μειωθεί το συνολικό κόστος του ταξιδιού στην Αμερική.

Ανάλογες δηλώσεις έκαναν και στελέχη γερμανικών τουριστικών οργανισμών, εκτιμώντας ότι η εκλογή Trump δεν θα επηρεάσει τα ταξίδια στη Βόρεια Αμερική.

Χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της DER Touristik δήλωσε ότι ένα ταξίδι στις ΗΠΑ αποτελεί όνειρο ζωής για πολλούς ταξιδιώτες, γι αυτό και δεν αναμένει ότι θα υπάρξουν συνέπειες στις κρατήσεις λόγω της εκλογής του Trump.

Έρευνα στους καταναλωτές, πάντως, έδειξε ότι 1 στους 3 θα αποφύγει τις ΗΠΑ μετά την εκλογή Trump, ενώ το 55% δεν επηρεάζεται από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Γενικά, οι φόβοι της ταξιδιωτικής βιομηχανίας από την εκλογή Trump οφείλονται στις προεκλογικές του εξαγγελίες για τη μετανάστευση, με αναφορές ότι θα υψώσει τείχος στο Μεξικό, ότι θα κρατήσει τους μουσουλμάνους έξω από τη χώρα, ενώ θα σκληρύνει "εξαιρετικά" τους κανονισμούς εισόδου στις ΗΠΑ από τη Γερμανία και τη Γαλλία, χώρες που επηρεάστηκαν απο την τρομοκρατία.

Η εκλογή Trump φαίνεται ότι θα ευννοήσει τη Σλοβενία, γενέτειρα χώρα της συζύγου του Trump, Μελάνια, λόγω της δημοσιότητας που έτυχε, κάτι που εκτιμάται ότι θα ωθήσει περισσότερους διεθνείς τουρίστες να γνωρίσουν τη χώρα.

 

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο