Αιγυπτιακός Τουρισμός: Προσδοκίες για ανάκαμψη το 2017

08-11-16 | ΑΓΟΡΕΣ

Την εκτίμηση ότι ο τουρισμός της Αιγύπτου θα ανακάμψει το 2017 εξέφρασε ο υπουργός Τουρισμού της χώρας Yehia Rashed, μιλώντας στην έκθεση WTM του Λονδίνου.

Όπως είπε, έχει προγραμματιστεί μεγάλη καμπάνια της χώρας για το επόμενο έτος ώστε να "περάσει" στο κοινό και στις επχειρήσεις η αίσθηση ότι η Αίγυπτος είναι ανοικτή.

Ειδικά για τη βρετανική αγορά ανέφερε ως θετικό γεγονός την έναρξη νέας πτήσης μεταξύ Heathrow και Λούξορ και ότι, όπως έδειξε έρευνα, οι Βρετανοί αναζητούν διακοπές με καλύτερη αξία το 2017, με την Αίγυπτο να βρίσκεται σε αυτούς τους προορισμούς.

Η Αίγυπτος είχε 1,5 εκατ. Βρετανούς τουρίστες το 2010, πέρυσι μειώθηκαν σε 870.000 και φέτος θα είναι λιγότεροι από 300.000.

"Είμαστε πολύ σίγουροι ότι το 2017 θα είναι μια χρονιά ανάπτυξης", τόνισε ο Αιγύπτιος υπουργός Τουρισμού, προσθέτοντας ότι είναι θέμα χρόνου η βρετανική κυβέρνηση να εξετάσει τα μέτρα βελτίωσης της ασφάλειας στα αεροδρόμια και να άρει την απαγόρευση πτήσεων στο Σαρμ Ελ Σέιχ. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι τώρα η μόνη χώρα στην Ευρώπη με αυτήν την απαγόρευση, είπε, καθώς η Γερμανία και το Βέλγιο προέβησαν σε άρση της απαγόρευσης πριν από πέντε μήνες.

Το νόμισμα της Αιγύπτου έχει μειωθεί κατά 50% έναντι του δολαρίου, γι αυτό και η αιγυπτιακή κυβέρνηση προσπαθεί με όλους τους τρόπους να αυξήσει τις αφίξεις, αφού ο τουρισμός είναι μια από τις σημαντικότερες πηγές ξένου συναλλάγματος της χώρας.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο