ΑΒΤΑ: "Φάμπρικα" πίσω από τις αξιώσεις βρετανών τουριστών για αποζημιώσεις λόγω ασθένειας

04-11-16 | ΑΓΟΡΕΣ

«Ανησυχητικός» είναι ο αριθμός των αποζημιώσεων που ζητούν οι Βρετανοί ταξιδιώτες από ταξιδιωτικές εταιρίες για περιπτώσεις παθήσεων του γαστρεντερικού κατά τη διάρκεια των διακοπών, σύμφωνα με ανακοίνωση της ένωσης βρετανών τουριστικών πρακτόρων, ΑΒΤΑ, η οποία ζητεί την παρέμβαση της κυβέρνησης προκειμένου να λυθεί το ζήτημα.

Από την πλευρά τους, το πρόβλημα επισημαίνουν και επίσημοι κύκλοι του βρετανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Αποδεικτικό υλικό που συνέλλεξε η ΑΒΤΑ δείχνει ότι μετά τις μεταρρυθμίσεις στον αστικό κώδικα το 2012, έχει αυξηθεί η δραστηριότητα των εταιριών μάνατζμεντ στο κομμάτι των ταξιδίων. Οι μεταρρυθμίσεις περιλάμβαναν μέτρα τα οποία στόχευαν στον περιορισμό των δόλιων αποζημιώσεων για σωματική βλάβη, εξαιρώντας όμως περιστατικά που συνέβαιναν στο εξωτερικό.

Αυτή η εξέλιξη έδωσε χώρο για άνθιση ειδικών εταιριών με brand που αλιεύουν «δουλειές» από τα social media και το διαδίκτυο.

Η ABTA συγκέντρωσε σχετικά δεδομένα καθώς τα μέλη της ανέφεραν δραματική αύξηση των αξιώσεων για αποζημίωση φέτος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης, η αύξηση των κρουσμάτων ασθένειας στο γαστρεντερικό δεν αντιστοιχεί με τα επίπεδα καταγεγραμμένων παθήσεων στα resort.

Μόνο την περασμένη εβδομάδα, μια ομάδα ισπανών ξενοδόχων ανέφερε τεράστια αύξηση στον αριθμό των αιτημάτων για αποζημίωση από βρετανούς τουρίστες για υποτιθέμενες παθήσεις. Όπως αναφέρουν, συχνά δεν υπάρχει απόδειξη για να στηρίξει τα αιτήματα αποζημιώσεων, που ανέρχονται σε περισσότερα από 60 εκατ. ευρώ.

Κατηγορούν δε τις εταιρίες που ασχολούνται με την αξίωση αποζημιώσεων του Ην. Βασιλείου, οι οποίες βάζουν στο στόχαστρο τουρίστες μέσω επιθετικών διαφημίσεων ώστε να τους ενθαρρύνουν να προβούν σε αξιώσεις αποζημίωσης. 

Η ΑΒΤΑ καλεί τη βρετανική κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων