Γερμανικός Τουρισμός: Μειωμένα έσοδα φέτος για τους τουριστικούς πράκτορες- ποιοι ήταν οι νικητές προορισμοί

03-11-16 | ΑΓΟΡΕΣ

Η Δυτική Μεσόγειος, οι μακρινοί προορισμοί, οι κρουαζιέρες, η Ελλάδα και η Βουλγαρία προσέλκυσαν φέτος τους Γερμανούς τουρίστες, σύμφωνα με τα στοιχεία, που αναφέρθηκαν στο ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου Γερμανικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (DRV), που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο. Η μείωση, ωστόσο, των κρατήσεων σε Τουρκία, Αίγυπτο και Τυνησία κατά 40-60% επηρέασε τα έσοδα και τις πωλήσεις των τουριστικών πρακτόρων της Γερμανίας. Τα συνολικά έσοδα στο οικονομικό έτος, που έληξε στις 31 Οκτωβρίου, ήταν μειωμένα κατά περίπου 1 δισ.ευρώ ή 4% σε 26,3 δισ.ευρώ, ενώ οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 2-3% σε περίπου 23 δισ.ευρώ. 

Ισχυρή ανάπτυξη φέτος είχε η Ισπανία και ιδιαίτερα οι Βαλεαρδίες Νήσοι και τα Κανάρια Νησιά, ενώ διψήφια αύξηση κρατήσεων είχαν η Ελλάδα, Πορτογαλία και Βουλγαρία. Οι κρουαζιέρες, επίσης, αυξήθηκαν κατά "υψηλό μονοψήφιο ποσοστό" χάρη στα νέα πλοία και τις νέες προσφορές. Οι κρατήσεις σε μακρινούς προορισμούς αυξήθηκαν κατά 3% και πλέον οι πωλήσεις σε μακρινούς προορισμύς αντιπροσωπεύουν το 22% του συνόλου. Καραϊβική, Δομινικανή Δημοκρατία, Κούβα, Αφρική, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ΗΠΑ και Ταϊλάνδη είναι οι δημοφιλέστεροι μακρινοί προορισμοί για τους Γερμανούς.

Η ίδια η Γερμανία και οι γειτονικές χώρες ήταν επίσης ιδιαίτερα δημοφιλείς για τους Γςρμανούς, με μετακινήσεις με το αυτοκίνητο.

Ο πρόεδρος του DRV κ.Fiebig υπογράμμισε αυτό το γεγονός, τονίζοντας ότι η αύξηση των μετακινήσεων με αυτοκίνητο σε χερσαίους προορισμούς θα έχει επίπτωση στη δουλειά των ταξιδιωτικών πρακτόρων. Ο DRV απέφυγε να δώσει προβλέψεις για το 2017 λόγω του κλίματος αβεβαιότητας που επικρατεί, ενώ και οι πωλήσεις για το χειμώνα 2016/17 είναι πολύ πίσω από το επίπεδο του προηγούμενου έτους.

Ο κ. Fiebig επανεξελέγη πρόεδρος με απόλυτο ποσοστό (99,88% των μελών τον ψήφισαν).

διαβάστε ακόμα

Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού
Δήμος Χανίων: Διαγωνισμός για παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών
Μάιος, μήνας εκδηλώσεων για την Κατερίνη