Βρετανικός τουρισμός: Η πτώση της λίρας μπορεί να πλήξει τις χειμερινές διακοπές

17-10-16 | ΑΓΟΡΕΣ

Tο 40% των Βρετανών ταξιδιωτών άλλαξε τα σχέδια κράτησης διακοπών τελευταίας στιγμής για τη φετινή χειμερινή περίοδο λόγω της πτώσης της λίρας, σύμφωνα με έρευνα της ιστοσελίδας Money Saving Expert που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων.

Η είσοδος στο εμβληματικό Empire State της Νέας Υόρκης θα κοστίζει πια σε μια 4μελή οικογένεια Βρετανών 94 λίρες έναντι 75 λιρών μόλις ένα 12μηνο πριν. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτή την εποχή του έτους η ισοτιμία με τη λίρα θα ήταν 1,55 δολάρια, ενώ φέτος η λίρα αντιστοιχεί σε μόλις 1,22 δολάρια.

Έτσι, αν μια οικογένεια δαπανούσε 2.000 δολάρια σε ξενοδοχεία, εστίαση, ατραξιόν και γενικά έξοδα, πέρυσι θα της κόστιζε 1.290 λίρες έναντι 1.640 λιρών φέτος. Επομένως, η πτώση της λίρας μετά το δημοψήφισμα έχει κοστίζει στην οικογένεια αυτή 350 επιπλέον λίρες για τις ίδιες διακοπές.

Οι πτήσεις και 7 διανυκτερεύσεις σε τετράστερο ξενοδοχείο στο Times Square θα κοστίζουν πια σχεδόν 1.000 λίρες κατ άτομο, έναντι 800 λιρών πέρυσι.

Οι 4μελείς οικογένειες Βρετανών που επιλέγουν την Τενερίφη θα κληθούν να καταβάλουν για ένα γεύμα με κρασί σε εστιατόριο με μεσαίες τιμές, περί τις 90 λίρες έναντι 72 λιρών πέρυσι.

Το κόστος των ξενοδοχείων και των πτήσεων προς τα Κανάρια δεν έχουν ακόμη επηρεαστεί γιατί η διαπραγμάτευση από τις ταξιδιωτικές εταιρίες για τα πακέτα διακοπών γίνεται συνήθως πολλούς μήνες πριν. Οι ειδικοί, ωστόσο, προειδοποιούν ότι οι τιμές είναι πιθανό να εκτοξευθούν το ερχόμενο έτος.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της ένωσης βρετανών τουριστικών πρακτόρων, ΑΒΤΑ, υποβάθμισε τους φόβους για μείωση των ταξιδίων των Βρετανών στο εξωτερικό, εξηγώντας ότι οι τουρίστες θα περιορίσουν τις δαπάνες των διακοπών και θα προτιμήσουν πακέτα all inclusive.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»