Aμερικανικός τουρισμός: οι top προορισμοί στην Ευρώπη το φθινόπωρο - πρώτο το Λονδίνο

06-09-16 | ΑΓΟΡΕΣ

Το Λονδίνο φαίνεται πως αρχίζει να επωφελείται από το πλεονέκτημα της μειωμένης ισοτιμίας της στερλίνας μετά την απόφαση για Brexit, καθώς είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός των Αμερικανών για ταξίδια στο εξωτερικό αυτό το φθινόπωρο, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις κρατήσεις που δέχθηκαν 1.145 τουριστικοί πράκτορες του Travel Leaders Group. Σε επίπεδο εσωτερικού τουρισμού, δημοφιλέστερη επιλογή είναι το Μάουι.

To δημοψήφισμα υπέρ του Brexit, είχε ως αποτέλεσμα την πτώση της αξίας της βρετανικής λίρας, καθιστώντας τα επαγγελματικά και μη ταξίδια των Αμερικανών στο Λονδίνο φθηνότερα, εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος του Travel Leaders Group, Ninan Chacko.

Όσον αφορά τους κορυφαίους προορισμούς του εξωτερικού για τους Αμερικανούς αυτό το φθινόπωρο, η έρευνα έδειξε τους εξής: Λονδίνο (31%), Καραϊβική-κρουαζιέρα (30,1%), Κανκούν (29,1%), Ρώμη (23,2%), Παρίσι (17,7%), Ευρώπη-κρουαζιέρα ποταμού (17,5%), Πούντα Κάνα (17,5%), Ευρώπη-κρουαζιέρα στη Μεσόγειο (13,6%), Ακτή Μαυροβουνίου (10,8%) και Φλωρεντία-Τοσκάνη (10%).

Το 45% των ερωτηθέντων που έκαναν κράτηση στην Ευρώπη δήλωσε ότι η άνοδος της αξίας του αμερικανικού δολαρίου σε σύγκριση με τη βρετανική λίρα αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον των Αμερικανών για ταξίδια στη Βρετανία. Από τους πράκτορες που δήλωσαν ότι οι πελάτες τους είχαν αυξημένο ενδιαφέρον για Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία και Β. Ιρλανδία, το 61,9% ανέφερε επίσης αύξηση στις κρατήσεις συνολικά στο Ην. Βασίλειο.

Η Ευρώπη συνολικά παρουσιάζει επίσης αύξηση της ζήτησης, παρά τα ζητήματα ασφαλείας που έχουν απασχολήσει τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Περισσότεροι από τους μισούς κορυφαίους 10 διεθνείς προορισμούς για το υπόλοιπο του έτους βρίσκονται στην Ευρώπη, και σε αυτούς περιλαμβάνεται και το Παρίσι.

Το 74,8% των πρακτόρων δήλωσε ότι οι κρατήσεις που αφορούν επίγεια ταξίδια σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο είναι στα ίδια ή υψηλότερα επίπεδα. Από όσους δήλωσαν αύξηση στα ταξίδια αναψυχής στην Ευρώπη σε σχέση με πέρυσι, το 72,1% ανέφερε την ευνοϊκή ισοτιμία δολαρίου-λίρας ως παράγοντα.

Στα επίγεια ταξίδια που αφορούν τις πολυτελείς διακοπές στην Ευρώπη, το 82,5% των πρακτόρων δήλωσε ίδιες ή περισσότερες κρατήσεις από πέρυσι, ενώ το ισχυρό δολάριο έπαιξε ρόλο στις κρατήσεις του 70,5% των πελατών τους στα ταξίδια πολυτελείας.

Όσον αφορά το χρόνο των μελλοντικών ταξιδίων αναψυχής στην Ευρώπη, οι πράκτορες δήλωσαν για τους πελάτες τους…

-επιθυμούν να ταξιδέψουν τώρα (9,4%)

-μέσα στο ερχόμενο 3μηνο (30%)

-στους επόμενους 6-9 μήνες (18,6%)

-μέσα στο ερχόμενο 9-12μηνο (18,4%)

-από 12 μήνες και μετά (10%)

-αναβάλλουν ταξίδι στην Ευρώπη (13,5%).

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο