Forward Keys: Μειωμένες κρατήσεις και το φθινόπωρο στους προορισμούς με τρομοκρατικά συμβάντα

30-08-16 | ΑΓΟΡΕΣ

Οι προορισμοί που έχουν πληγεί από την τρομοκρατία θα συνεχίσουν να καταγράφουν μειωμένες διεθνείς τουριστικές αφίξεις και το φθινόπωρο, σύμφωνα με δεδομένα αεροπορικών κρατήσεων που ανέλυσε η εταιρία Forward Keys για λογαριασμό ραδιοφωνικής εκπομπής του σταθμού Radio 4.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία δείχνουν οτι η Τουρκία θα αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη δυσκολία ανάκαμψης με τις κρατήσεις από τον Σεπτέμβριο έως το Δεκέμβριο να εκτιμάται οτι θα παρουσιάσουν κάμψη της τάξης του 52% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Οι κρατήσεις για Γαλλία θα είναι μειωμένες κατά 20% από πέρυσι, ενώ η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία αποτελούν τους προτιμώμενους προορισμούς που υποκαθιστούν άλλους της νότιας Ευρώπης.

Οι διαθέσιμες θέσεις από το Ην. Βασίλειο προς την Ισπανία εξάλλου έχουν αυξηθεί κατά 19% κατά το πρώτο 7μηνο του έτους σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι αντίστοιχες για Γερμανία και Πορτογαλία είναι προσαυξημένες από 12% σε καθεμία. Οι αερομεταφορείς χαμηλού κόστους είναι εκείνοι που ευθύνονται κατά κύριο λόγο για την ανάπτυξη της χωρητικότητας.

Η Γαλλία καταγράφει σωρευτική μείωση της τάξης του 5,4% από τον Αύγουστο του 2015 έως τον Ιούλιο του 2016, με το Παρίσι, κατά την ίδια περίοδο, να παρουσιάζει χειρότερες επιδόσεις (-7,5%). Την ίδια περίοδο, οι κρατήσεις για Τουρκία ήταν μειωμένες κατά 15%.

Οι διεθνείς αφίξεις στην Τυνησία παρουσιάζουν μείωση 39,4%, εξαιτίας της τρομοκρατίας. Ωστόσο, η τουριστική επιτροπή της χώρας καταγράφει αύξηση στους επισκέπτες από Αλγερία και Ρωσία. Οι Ρώσοι που επισκεπτονται την Τυνησία έχουν υπερδιπλασιαστεί κατά την περίοδο από τον Ιούλιο του 2014 έως τον Ιούλιο του 2016, (από 63.000 σε 131.400) και ο αριθμός των αλγερινών τουριστών έχει τριπλασιαστεί (από 65.000 σε 194.300). Όσον αφορά το ερχόμενο τρίμηνο, αναμένεται αύξηση των διεθνών αφίξεων της τάξης του 13% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. 

διαβάστε ακόμα

Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα
Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων