Ρωσικός Τουρισμός: Άρση της απαγόρευσης για πτήσεις τσάρτερ στην Τουρκία

29-08-16 | ΑΓΟΡΕΣ

Την άρση της απαγόρευσης που είχε επιβληθεί στις πτήσεις τσάρτερ μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας αποφάσισε η ρωσική κυβέρνηση, με έναρξη ισχύος του σχετικού διατάγματος που υπέγραψε ο ρώσος πρωθυπουργός Dmitry Medvedev από τις 28 Αυγούστου κι έπειτα.

H κίνηση της Μόσχας να άρει την απαγόρευση στις πτήσεις τσάρτερ εκτιμάται ότι μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση του τουρκικού Τουρισμού, ακόμα κι αν η καλοκαιρινή σεζόν προσεγγίζει το τέλος της.

Mέχρι σήμερα, οι ρώσοι τουρίστες που προτιμούν οργανωμένα πακέτα διακοπών και κάνουν χρήση πτήσεων τσάρτερ ήταν αδύνατο να μεταβούν στην Τουρκία για διακοπές. Εξαιτίας αυτού, όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο αριθμός των ρώσων τουριστών στην Τουρκία παρουσίασε δραματική πτώση της τάξης του 93% τον Ιούνιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015.

Όπως αναφέρει η Χουριέτ, με την επαναφορά των πτήσεων τσάρτερ μεταξύ των 2 χωρών, οι τούρκοι αξιωματούχοι στον τουρισμό ευελπιστούν ότι η χώρα θα καταφέρει να καλύψει το 15% του χαμένου εδάφους από τη Ρωσική αγορά. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πλατφόρμας Τουρ Οπερέιτορ της Τουρκίας, Cem Polatoglu, η κίνηση αυτή σημαίνει πολλά και μετά από μια σειρά βημάτων προόδου στις διπλωματικές σχέσεις των 2 χωρών έχει ξεκινήσει να γίνεται έκδηλη η εισροή στη χώρα περισσότερων ρώσων τουριστών, παρότι η υψηλή σεζόν πρόκειται σύντομα να λήξει.

Περί τους 200.000 ρώσους τουρίστες εκτιμάται ότι επισκέφθηκαν την Τουρκία με προγραμματισμένες πτήσεις. Ο αριθμός αυτό αναμένεται να φτάσει τις 700.000 μετά την επανέναρξη των πτήσεων τσάρτερ, δήλωσε ο κ. Polatoglu.

Αντίθετα, απίθανη θεωρεί την ανάκαμψη της Τουρκίας ο διευθυντής του ρώσου τουρ οπερέιτορ Onlinetur.ru, Igor Blinov, καθώς πλησιάζει η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στη Ρωσία (1η Σεπτεμβρίου) καθώς και το τέλος της σεζόν (Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος). Πρεπει, τόνισε ο κ. Blinov, να κάνουμε σχεδιασμούς για το ερχόμενο έτος.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Sunrise Tour, Andrey Oganesyan, η επίλυση των τεχνικών ζητημάτων που σχετίζονται με τη συνέχιση των πτήσεων τσάρτερ μπορεί να διαρκέσει ένα μήνα, κάτι που σημαίνει ότι η τουριστική σεζόν θα έχει ήδη παρέλθει.

Σημειώνεται οτι σύμφωνα με δηλώσεις της εκτελεστικής διευθύντριας της Ένωσης Τουρ οπερέιτορ της Ρωσίας, Maya Lomidze, στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑSS, οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ με ρώσους τουρίστες με προορισμό την Τουρκία θα αναχωρήσουν στις 4-5 Σεπτεμβρίου.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ