Ρωσικός τουρισμός: H Ελλάδα δημοφιλέστερος προορισμός στην πλατφόρμα Yandex τον Ιούνιο

27-07-16 | ΑΓΟΡΕΣ

Στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των Ρώσων ταξιδιωτών για διακοπές αυτό το καλοκαίρι σκαρφάλωσε η Ελλάδα τον Ιούνιο, σύμφωνα με μηνιαία στοιχεία από τις αναζητήσεις στη δημοφιλή ταξιδιωτική πλατφόρμα της ρωσίας Yandex.

H ζήτηση για τη χώρα μας τον Ιούνιο ήταν αυξημένη κατά 81,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015 και αυξημένη κατά 59% συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα. 

Από πλευράς δυναμικής, τα περισσότερα ταξίδια τελευταίας στιγμής αφορούν την Ελλάδα, αυξημένα κατά 130% σε σχέση με πέρυσι.

Οι τουρ οπερέιτορ προσέφεραν τον Ιούνιο αυξημένο αριθμό ειδικών προσφορών για την Ελλάδα, με το μικρότερο κόστος επταήμερης διαμονής στην Ελλάδα, για δύο άτομα, χωρίς το κόστος visa, να ξεκινά από 22.000 ρούβλια.

Η μέση τιμή για διαμονή 2 εβδομάδων στην Ελλάδα ανήλθε τον Ιούνιο σε 102.000 ρούβλια.

Οι δημοφιλέστεροι ελληνικοί προορισμοί για τους Ρώσους ήταν η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα και οι περισσότεροι αναζήτησαν διακοπές all inclusive που συμπεριλαμβάνουν στην τιμή τα γεύματα.

Η μεγαλύτερη συχνότητα στη ζήτηση για Ελλάδα καταγράφηκε από το Καλίνινγκραντ, τη Μόσχα και το Λένινγκραντ.

Οι τουρ οπερέιτορ που συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη ζήτηση ήταν οι Biblio Globus, Mouzenidis Travel, Pegasus Tour, Tez Tour και Coral Travel. 

Στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων τον Ιούνιο βρέθηκε η Κύπρος, με αύξηση της ζήτησης κατά 168,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015.

Τρίτη ήταν η Τυνησία, όπου παρά τις προειδοποιήσεις της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού, Rossturizm, περί πιθανών τρομοκρατικών επιθέσεων, η ζήτηση παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα για τη χώρα, αυξημένη κατά 378% σε σχέση με πέρυσι.

Τέταρτη επιλογή ήταν η Αμπχαζία ενώ ακολούθησαν η Βουλγαρία, η Ταϋλάνδη, το Μαυροβούνιο, η Ισπανία, η Ιταλία και το Βιετνάμ.

Σύμφωνα με την αναλυτική υπηρεσία της ένωσης ρώσων τουρ οπερέιτορ, ΑΤΟR, η ζήτηση για ταξίδια στην πλατφόρμα Yandex τον Ιούνιο του 2016 ήταν ελαφρά αυξημένη (+1%) σε σχέση πέρυσι, ενώ η ζήτηση για ταξίδια της τελευταίας στιγμής παρουσιάζει αύξηση 19% (το 20% εξ αυτών αφορούσε την Κύπρο).

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια