Τουρκικός τουρισμός: Προσδοκίες από την αποκατάσταση των σχέσεων με Ισραήλ και Ρωσία, -35% οι αφίξεις τον Μάιο

29-06-16 | ΑΓΟΡΕΣ

Το τρομοκρατικό χτύπημα χθες στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, με τους τουλάχιστον 36 νεκρούς και τους 147 τραυματίες, εκδηλώθηκε σε μια εποχή που η τουρκική κυβέρνηση είχε ξεκινήσει μια διπλωματική εκστρατεία για την αποκατάσταση των σχέσεων με τη Ρωσία και το Ισραήλ, γεγονός, που είχε προκαλέσει τον ενθουσιασμό των τουριστικών παραγόντων για ανάκαμψη των τουριστικών αφίξεων φέτος.

Το ίδιο είχε δηλώσει και ο Πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ, χθες σε ομιλία του σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του. Οι αφίξεις ξένων τουριστών το Μάιο μειώθηκαν κατά 34,7% έναντι του Μαίου του 2015, με τις αφίξεις από τη Ρωσία να κατρακυλούν κατά 92%, από τη Γερμανία κατά 31,5% και από τη Βρετανία κατά 29,4%. Συνολικά στο πρώτο 5μηνο οι αφίξεις μειώθηκαν κατά 22,9%. Οι Τούρκοι τουριστικοί επιχειρηματίες κάνουν λόγο για απώλειες 15 δισ.λιρών φέτος.

Ο τουρκικός τουρισμός προσδοκά ότι η αποκατάσταση των σχέσεων με το Ισραήλ μπορεί να αποφέρει έως και 1 εκατ. Ισραηλινούς τουρίστες. Ήδη μέχρι τώρα υπάρχει αύξηση 40%. Η κοντική γεωγραφική θέση, όπως είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων της Τουρκίας TURSAB), Basaran Ulusoy, δίνει τη δυνατότητα στους Ισραηλινούς σε σύντομο χρόνο να βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη και την Αττάλεια.

Περίπου 1 εκατ. αφίξεις ανέμενε φέτος η Τουρκία και από την Ουκρανία. Τουλάχιστον ένας από τους νεκρούς, όμως, είναι Ουκρανός, γι αυτό και πλέον είναι αβέβαιο εάν αυτό συμβεί.

 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»