Μουζενίδης Τράβελ: Μικρή αύξηση φέτος από Ρωσία- μείον 22% ο εξερχόμενος ρωσικός τουρισμός στο α' 3μηνο

28-06-16 | ΑΓΟΡΕΣ

O αριθμός των Ρώσων τουριστών που επισκέφτηκαν την Ελλάδα κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους σχεδόν διπλασιάστηκε σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2015, ωστόσο, οι αριθμοί είναι μικροί, καθώς ήρθαν περίπου 40.000 Ρώσοι, από τους οποίους οι μισοί τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του τομέα πωλήσεων του Μουζενίδης Τράβελ στη Ρωσία Yevgeny Kiselyov, που φιλοξενούνται στη σελίδα του Συνδέσμου ρώσων τουρ οπερέιτορ- ATOR, υπάρχει μια τάση που επιτρέπει πρόβλεψη για μικρή αύξηση των πωλήσεων φέτος. Η τάση αυτή ενισχύεται από την εξομάλυνση της διαδικασίας θεώρησης. Όπως λέει, δεν υπάρχουν ουρές στα κέντρα θεωρήσεων- οι θεωρήσεις εκδίδονται κατά μέσο όρο σε 5 ημέρες, ενώ θετικά έχει επιδράσει η πληροφορία ότι η Ελλάδα άρχισε να εκδίδει multivisa για έως και 5 χρόνια.

Ο κ.Yevgeny Kiselyov αναφέρει ακόμη ότι το μέσο κόστος διακοπών στην Ελλάδα έχει μειωθεί φέτος κατά 10% ανεξάρτητα από την πόλη αναχώρησης, ενώ όσοι προέησαν έγκαιρα σε κράτηση απολαμβάνουν εκπτώσεις έως και 50%.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ρωσικής στατιστικής αρχής, το πρώτο τρίμηνο του έτους ο αριθμός των Ρώσων που πήγε για διακοπές στο εξωτερικό μειώθηκε κατά 22% έναντι του ίδιου τριμήνου το 2015. Έτσι, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το πρώτο τρίμηνο ξεκινά με πτώση στο εξερχόμενο τουρισμό. Συνολικά ταξίδεψαν στο εξωτερικό το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 1.479.000 Ρώσοι.

Πρώτος προορισμός των Ρώσων στο α' τρίμηνο ήταν η Ταϊλάνδη και ακολούθησαν η Γερμανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κίνα, η Ιταλία, το Βιετνάμ, η Ισπανία, η Ινδία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Γαλλία, η Φινλανδία, η Ελβετία, το Ισραήλ, η Αυστρία, η Νότια Κορέα, η Κύπρος, η Ολλανδία και η Μεγάλη Βρετανία,

διαβάστε ακόμα

Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ
Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.
Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού