British Hospitality Association: H πτώση της λίρας ενισχύει τον τουρισμό στη Βρετανία

28-06-16 | ΑΓΟΡΕΣ

H πτώση της λίρας που ακολούθησε την απόφαση της βρετανικής κάλπης για έξοδο της χώρας από την ΕΕ, θα ενισχύσει τον εσωτερικό τουρισμό στη Βρετανία, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ομίλου Merlin Entertainments και πρόεδρο της Βρετανικής Ένωσης Φιλοξενίας, Nick Varney (φωτογραφία).

Όλα εξαρτώνονται, είπε ο κ. Varney μιλώντας σε συνέδριο BHA στο Λονδίνο, από την ισοτιμία λίρας-ευρώ. Έχουμε δει ότι η πτώση της λίρας σε λογικά επίπεδα είναι καλή, τόνισε.

Η ισχυρή λίρα μπορεί να είναι καλή για τις easyJet και Ryanair, όμως όχι για το βρετανικό τουρισμό, καθώς οι Βρετανοι σε μεγάλους αριθμούς θα ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Αν το αποτέλεσμα της κάλπης ήταν υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, τότε θα ενισχυόταν η λίρα πάνω από τα 1,40 ευρώ και εφόσον αυτό αποφεύχθηκε, είναι κάτι καλό, εξηγεί ο κ. Varney.

Τώρα οι Βρετανοί θα έχουν περισσότερους λόγους να ταξιδέψουν στο εσωτερικό της χώρας και ξένοι επισκέπτες θα ταξιδεύουν όλο και περισσότερο στη Βρετανία, είπε.

Εξέφρασε την άποψη δε ότι πλέον πρέπει η χώρα να διασφαλίσει το συγκριτικό της πλεονέκτημα περιορίζοντας τον ΦΠΑ. Το πρόβλημα του βρετανικού τουρισμού, είπε, είναι ότι ενώ διαθέτει ένα πολύ καλό προϊόν, η τιμολόγησή του δε μπορεί να ελεγχθεί από τη βιομηχανία.

διαβάστε ακόμα

Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά