Nέους προορισμούς αναζητούν οι άνω των 55 Βρετανοί τουρίστες

20-06-16 | ΑΓΟΡΕΣ

Σχεδόν οι μισοί από τους Βρετανούς ταξιδιώτες άνω των 55 ετών θέλουν να επισκεφθούν μια νέα χώρα στα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με έρευνα, που διενήργησε το Adventure, ειδικευμένο στα ταξίδια περιπέτειας.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι το 40% των άνω των 55 ετών θεωρούν ότι βρίσκονται στην καλύτερη ηλικία για να δοκιμάσουν νέα πράγματα στα ταξίδια τους και νέους τρόπους μετακίνησης. Εν ολίγοις, επιζητούν μια αίσθηση περιπέτειας στις διακοπές τους.

Η έρευνα επισημαίνει πάντως ότι ο ορισμός της περιπέτειας, όπως απάντησε το 67%, σχετίζεται περισσότερο με την επίσκεψη σε έναν τόπο, που δεν έχουν πάει ποτέ. Το 46% δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να επισκεφθούν τουλάχιστον μια νέα χώρα στις επόμενες διακοπές τους με τη Νέα Ζηλανδία να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των επιθυμιών για νέο προορισμό.

Σχετικά με τα ταξίδια περιπέτειας, που πραγματοποίησαν οι ερωτηθέντες στην έρευνα στο τελευταίο τους ταξίδι, ένας στους 10 είπε ότι σκαρφάλωσε σε ένα βουνό και το ένα τέταρτο ότι ταξίδεψε σε μια χώρα με το τρένο.

Ένας στους πέντε, τώρα, ψάχνει για μια πολιτιστική εμπειρία όταν ταξιδεύει, το ένα τρίτο θα ήθελε να επισκεφθεί ένα από τα θαύματα του κόσμου και το ένα πέμπτο περιλαμβάνει το Βόρειο Σέλας στα ταξίδια που σχεδιάζει τα επόμενα χρόνια.

Εκπρόσωπος του οργανισμού που διενήργησε την έρευνα δήλωσε: «Η περιπέτεια βρίσκεται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας, γι αυτό και τα αποτελέσμστα της έρευνας είναι πολύ σημαντικά για εμάς. Οι άνω των 55 ετών είναι μια σημαντική αγορά για εμάς και είμαστε ενθουσιασμένοι που πολλοί από τους πελάτες μας γίνονται όλο και πιο τολμηροί».

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο