Aττάλεια: 42% λιγότεροι τουρίστες στο 5μηνο- κλειστά πολλά ξενοδοχεία

09-06-16 | ΑΓΟΡΕΣ

Δραματική μείωση αφίξεων καταγράφει στο πρώτο 5μηνο του έτους η Αττάλεια, γεγονός που έχει επιπτώσεις στα ξενοδοχεία της περιοχής, καθώς αρκετά δεν άνοιξαν ακόμη για την εφετινή σεζόν- το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες τουριστικές περιοχές της Τουρκίας.

Οι απώλειες αφίξεων στο 5μηνο Ιανουαρίου-Μαίου ανέρχονται σε 42%. Από τη Ρωσία η μείωση φτάνει στο 96% (μόλις 21.000 Ρώσοι επισκέφτηκαν το διάσημο τουρκικό θέρετρο αυτήν την περίοδο).

Συνολικά η Αττάλεια δέχθηκε περίπου 1,5 εκατ. τουρίστες στο α' 5μηνο. Ο μεγαλύτερος αριθμός των ξένων τουριστών προήλθε από τη Γερμανία με περισσότερες από 582.000 αφίξεις, αν και ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει 30% πτώση από το προηγούμενο έτος. Η Ολλανδία ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή τουριστών στην Αττάλεια κατά τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, όμως ο αριθμός των αφίξεων από τη χώρα ήταν επίσης κάτω από 33% από έτος σε έτος. Ο αριθμός των Βρετανών τουριστών που επισκέπτονται το θέρετρο έφτασε σε 93.285 την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου από 116.464 την αντίστοιχη περίοδο του 2015. Σημαντική αύξηση κατά 57% είχε η περιοχή από την Ουκρανία (περίπου 90.000).

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων της Τουρκίας (TÜROFED ), Osman Ayık, δήλωσε στην Hürriyet ότι οι κρατήσεις για τη θερινή σεζόν δίνουν ελάχιστες ελπίδες για βελτίωση της εφετινής σεζόν.

"Πολλά ξενοδοχεία είναι κλειστά, και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Αττάλεια, αλλά κατά μήκος ολόκληρης της ακτογραμμής", είπε. "Τα ποσοστά πληρότητας στα ξενοδοχεία που είναι ανοιχτά είναι πολύ χαμηλά και κυμαίνονται από 20-30%, αν και οι τιμές είναι 50% χαμηλότερες από πέρυσι. Οι ιδιοκτήτες που έχουν περισσότερα από ένα ξενοδοχεία συνήθως επιλ΄ςγουν να ανοίξουν μόνο το ένα για να μειώσουν τις απώλειες".

Κάποια άλλα ξενοδοχεία θα ανοίξουν αργότερα μετά το τέλος του Ραμαζανιού, προσδοκώντας πελατεία από τον εσωτερικό τουρισμό, με κίνητρα που θα ανακοινώσει σύντομα το υπουργικό συμβούλιο.

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο