Πιο αισιόδοξοι για τη σεζόν οι γερμανοί πράκτορες το Μάιο

26-05-16 | ΑΓΟΡΕΣ

Πιο αισιόδοξοι για την προοπτική της χρονιάς εμφανίζονται οι Γερμανοί τουρ οπερειτορ μετά την αύξηση που παρατηρήθηκε στις πωλήσεις καλοκαιρινών διακοπών τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο μηνιαίος δείκτης εμπιστοσύνης των τουριστικών πρακτορείων του fvw που διαμορφώνεται από τους συμβούλους Dr Fried + Partner, παρουσιάζει αύξηση κατά σχεδόν 6 μονάδες αυτό το μήνα, φτάνοντας τους 90 βαθμούς.

Η βελτίωση της εμπιστοσύνης είναι αποτέλεσμα της βελτίωσης των πωλήσεων. Τα έσοδα των Γερμανών τουριστικών γραφείων αυξήθηκαν κατά 6,6% τον Απρίλιο, σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία έρευνα της GfK.

Σχεδόν το ένα τέταρτο των πρακτόρων που συμμετείχαν στη διαμόρφωση του δείκτη εμπιστοσύνης του fvw για το Μάιο, χαρακτήρισε καλά τα επίπεδα πωλήσεων έναντι ποσοστού μόλις 18% τον Απρίλιο. Μόνο το 40% ανέφερε μείωση πωλήσεων κατά το τελευταίο 6μηνο έναντι 56% πέρυσι.

Μετά τις άσχημες επιδόσεις του Απριλίου, όταν μόνο το 11% των ερωτηθέντων προέβλεπε αύξηση πωλήσεων τους επόμενους μήνες, το αντίστοιχο ποσοστό κατά το μήνα που διανύουμε έχει αυξηθεί σε 18%.

Ωστόσο η γενική εικόνα παραμένει προβληματική, με το ένα τρίτο των πρακτόρων να χαρακτηρίζουν τις πωλήσεις τους χαμηλές και με τους μισούς να προβλέπουν ότι η ζήτηση θα είναι, στην καλύτερη περίπτωση, σταθερή τους επόμενους μήνες.

Όλα τα μάτια είναι στραμμένα στις πωλήσεις της τελευταίας στιγμής ώστε να διαπιστωθεί αν οι μειώσεις τιμών μπορούν να δημιουργήσουν ισχυρές κρατήσεις την τελευταία στιγμή για να σωθεί σε κάποιο βαθμό η σεζόν.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ