Έρευνα: Οι βρετανοί Millennials ταξιδεύουν ανασφάλιστοι

23-05-16 | ΑΓΟΡΕΣ

Οι βρετανοί ταξιδιώτες ηλικίας 18-34 (Millennials) τείνουν να πιστεύουν ότι δεν χρειάζονται ταξιδιωτική ασφάλιση, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν το κίνδυνο να πληρώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά για ιατρική περίθαλψη, σε περίπτωση προβλήματος υγείας στη διάρκεια των διακοπών. 

Αυτό αποκαλύπτει έκθεση της Ένωσης Βρετανικών τουριστικών γραφεία, ΑΒΤΑ.

Ειδικότερα, οι ταξιδιώτες ηλικίας 18-34 που έκαναν διακοπές στο εξωτερική μέσα στους περασμένους 12 μήνες, ήταν πιο πιθανό να αγνοήσουν την ασφάλεια ταξιδίου από οποιοδήποτε άλλο ηλικιακό γκρουπ, με το 31% να κάνει ταξίδια στο εξωτερικό χωρίς ασφάλιση.

Μόνο το 16% των Millennials συμφώνησαν απόλυτα ότι η ασφάλιση στα ταξίδια είναι σημαντική κάθε φορά (ανεξάρτητα αν πρόκειται για ταξίδι εντός Ην. Βασιλείου ή στο εξωτερικό), την ώρα που ο εθνικός μέσος όρος στη Βρετανία με την ίδια άποψη είναι στο 26%.

Ο κυριότερος λόγος για τον οποίο αγνοούν την ασφάλιση είναι η πεποίθηση ότι δεν τη χρειάζονται (το 46% του δείγματος). Το 38% δήλωσε ότι δεν είχε ασφάλιση γνωρίζοντας το ρίσκο ενώ ένας στους 5 είπε ότι το ξέχασε. 

Σύγχυση επίσης επικρατεί όσον αφορά τις Ευρωπαϊκές Κάρτες Ασφάλισης Υγείας (EHIC), με το ένα τέταρτο (25%) των millennials που ταξίδεψαν το περασμένο 12μηνο να πιστεύει ότι δεν χρειάζεται ασφάλεια εντός Ευρώπης όταν ταξιδεύει με κάρτα EHIC, έναντι του 22% που πίστευε το ίδιο πέρυσι. 

Το περασμένο 12μηνο το 22% των Βρετανών ταξίδεψαν στο εξωτερικό χωρίς ασφάλιση. 

διαβάστε ακόμα

Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας