Ρωσικός τουρισμός: 12% επάνω οι αναζητήσεις για Ελλάδα τον Απρίλιο

19-05-16 | ΑΓΟΡΕΣ

Αύξηση 41,9% σε σχέση με το Μάρτιο και 11,7% σε σχέση με πέρυσι, παρουσίασε το ενδιαφέρον των Ρώσων για ταξίδια στην Ελλάδα τον Απρίλιο, με τη χώρα μας να αποτελεί τον τρίτο δημοφιλέστερο προορισμό στις αναζητήσεις στη ρωσική μηχανή αναζήτησης ταξιδίων Yandex.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα εστιάζεται στις all inclusive διακοπές παραλίας, μετά και το "κλείσιμο" της Τουρκίας και της Αιγύπτου.

Η Κύπρος συγκέντρωσε τις περισσότερες αναζητήσεις τον Απρίλιο, με το ενδιαφέρον των Ρώσων να ταξιδέψουν σε αυτήν να εμφανίζεται αυξημένο κατά 112% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2015. Η χώρα, εκτός από την ευκολία έκδοσης βίζα, επωφελήθηκε από τον ασυνήθιστα καλό καιρό τον Απρίλιο, το μεγάλο εύρος επιλογών που προσέφεραν οι τουρ οπερέιτορ και τις ελκυστικές τιμές (κόστος πακέτου για 2 εβδομάδες από 33.000 ρούβλια).

Μεγάλη αύξηση (181%) του ενδιαφέροντος σε σχέση με πέρυσι παρατηρήθηκε και για την Ταϋλάνδη, η οποία βρέθηκε στη δεύτερη θέση του πιο περιζήτητου προορισμού των Ρώσων τον Απρίλιο.  

Τέταρτη δημοφιλέστερη επιλογή ήταν η Βουλγαρία, με 26% περισσότερους χρήστες να πραγματοποιούν αναζητήσεις διακοπών στη χώρα, ενώ σημαντική αύξηση (145%) παρατηρήθηκε και στο ενδιαφέρον για ταξίδια στην Τυνησία.

Ακολουθεί η Αμπχαζία ενώ Ισπανία και Ιταλία συμπληρώνουν τις θέσεις 7 και 8 στην κατάταξη. Το ενδιαφέρον για ταξιδια στην Ισπανία ήταν αυξημένο κατά 30,4% σε σχέση με πέρυσι, ενώ για την Ιταλία μόνο κατά 7%. Οι δημοφιλείς αυτοί προορισμοί βρίσκονται χαμηλά στην κατάταξη καθώς, όπως εξηγούν οι ειδικοί, οι σχετικά υψηλές τιμές και η ανάγκη έκδοσης βίζα περιορίζουν την πρόθεση για ταξίδια.

Την κατάταξη των 10 συμπληρώνουν η Αίγυπτος και το Βιετνάμ.

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια